Herregud... hva har skjedd?

STåle Pedersen:  Hva har skjedd med Arbeiderpartiet?

STåle Pedersen: Hva har skjedd med Arbeiderpartiet?

Av
DEL

LeserbrevHVA ER vitsen med å drive politikk hvis ikke ett hovedmål skal være å gjøre noe for de svakeste, for dem som har minst, minske forskjeller?

Men Karmøy Ap, KrF og Frp stemte mandag, i årets siste møte, for at barnetrygden fremdeles skal regnes som inntekt når sosialstøtten beregnes! De øvrige partiene i Karmøy kommunestyre gikk inn for at barnetrygden ikke skal tas hensyn til ved beregning av sosialhjelp.

Jeg forventer ikke noe av Frp – partiet for rikfolk flest. Og vel ikke noe lenger fra KrF som vil være sammen med Frp og som så det som en seier å få øket barnetrygden med rundt 85 kroner måneden i budsjettforhandlinger med de mørkeblå i regjering – men som ikke vil at de med minst skal få noen glede av denne symbolske økningen.

Mens de fleste av oss kan handle for tusener til jul, og særlig til barna, og fråtser i mat og drikke, så er det noen som ikke har så mye og verken kan gi barna særlig med gaver og heller ikke kan gjøre så mye ut av julefeiring med mye og ekstra mat. Ja, noen trenger å få hjelp og får utdelt mat fra Frelsesarmeen, Kirkens Bymisjon og andre organisasjoner.

Mens de som har det bra, kanskje kan sette barnetrygden på sparekonto til barna og likevel kjøpe hauger av gaver og skal fråtse i ribbe og pinnekjøtt, kalkun og pølser og medisterkaker, marsipan og sjokolade og konfekt......- så er det noen som ikke har råd til å gjøre særlig forskjell på jula og den slitsomme hverdagen ellers.

Det er ubegripelig for meg at Arbeiderpartiet i Karmøy ikke i disse tider vil gi dem som har minst, de barna som har minst, barnetrygden en gang slik alle andre får!

Vi snakker om å gjøre noe med fattigdom og gjøre noe for å minske økende forskjeller. Økt barnetrygd vil kunne være ett konkret, av flere, virkemidler. Men dem som får sosialhjelp, dem som har minst, skal ikke engang få glede av barnetrygden, slik andre får.

Jeg har vokst opp i en arbeiderfamilie, min far var fisker, min mor stort sett hjemmeværende, men tok tidvis sesongarbeid i hermetikkfabrikk. I tidlige barneår leide vi en liten leilighet uten innlagt vann og med utedo – men slikt var ikke uvanlig etter krigen.

Den fantastiske utviklingen jeg kunne oppleve på nært hold, i egen familie, framveksten av velferdsstaten, var takket være Ap, sosialdemokratiet og arbeiderbevegelsen. Jeg har sett opp til Ap og sosialdemokratiet, det flotte samfunnet vi har fått. Jeg var også derfor medlem noen år i partiet – før jeg meldte meg ut bl.a. fordi partiet var en håpløs miljøsinke.

Nå er Ap etter hvert blitt mer og mer av et lyseblått sentrumsparti, har tydeligvis glemt sin stolte historie ... – men at partiet nå har falt til et lavmål der man ikke engang vil gjøre noe for dem som har minst og for de barna som har minst til, ja til og med tråkker på dem som har minst – det er ubegripelig. Man kunne ha vært med bl.a. SV, og gitt disse familiene som er avhengig av sosialhjelp en hyggelig julehilsen, men nei ... En uforståelig skam! Men for Karmøy SV vil dette heldigvis være en fanesak videre!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags