Hurra - de skal bygge nytt sykehjem

Av
DEL

LeserbrevDet har bredt seg en underlig misnøye og skepsis i Skudeneshavn mot sykehjems-vedtaket i desember hvor det ble vedtatt å rive det gamle bygget og sette opp ett nytt. Det som forundrer meg aller mest, er at så mange tror at kommunen skal rive bygget for så å la være å sette opp det vedtatte nybygget. Hvor har en fått det fra? Nå hjelper selvsagt opposisjonen til med å drive opp misnøyen, med Høyre i spissen, ved å så tvil om vedtaket og fremtiden for fortsatt sykehjemsdrift. Selv om det eneste jeg hittil har oppfattet at Høyre har vist, er at de vil ha nok en utredning og dermed utsette prosjektet enda mer enn det allerede er.

Jeg mener vedtaket er både riktig og godt. Selvsagt skulle en ønske at det gamle bygget kunne utnyttes til noe annet i stedet for å rives, men ut fra arkitektens vurderinger samt for tidsperspektivet, ser ikke det ut til å være noen god løsning. Jeg tror kanskje mange har en forestilling om at hvis vi beholder det gamle bygget, så vil vi ha like mange sykehjemsplasser her i sør som tidligere. Det er ikke riktig. Det kunne vært riktig om en velger å beholde alt slik det er i dag, men det er vel i grunn ikke noe alternativ. Bygget trenger ikke bare en oppussing, det trenger en oppgradering.

Det er en ærlig sak å mene at sykehjemmet er et bra sted slik det er i dag, men det er en like ærlig sak å være uenig. Jeg synes for eksempel ikke det er greit å ha 3,8 kvm store toalett/bad hvor det er vanskelig å få inn beboer, pleier og hjelpemidler samtidig. Mange av de som bor i et sykehjem trenger hjelp til mye, av og til også til det meste. Da skal selvsagt forholdene legges veldig godt til rette for de ansatte også, ikke bare til beboeren. Det kan være veldig tunge tak, og de takene skal tas flere ganger daglig gjennom et helt arbeidsliv. Da har en som arbeidsgiver plikt til å tilrettelegge arbeidsplassen best mulig. Det oppfatter jeg at Karmøy kommune gjør når de velger å bygge nytt.

At det kommer 40 omsorgsplasser til Skudeneshavn, hvorav 32 er sykehjemsplasser, er bra. En skulle selvsagt ønske seg at vi fortsatt hadde 57 plasser som tidligere, men om en prøver å se på det litt fra utsiden er ikke det rettferdig for alle de pårørende som da må reise langt for å besøke sine. Jeg håper Karmøy kommune nå etter hvert vil legge seg i selen for at de som er i institusjon får bo i en institusjon nærmest mulig hjemstedet. Det argumenteres mye med at det ikke er greit at en i sør skal bo i nord. Da er det heller ikke ok at en i nord skal bo i sør.

Det gledet meg å se varaordfører Leif Malvin Knutsen skrive at det ikke skal være noen tvil om at bygget kommer og at driftsmidlene er klare. Ser ingen grunn til å betvile det, men jeg vil likevel utfordre både ordfører Jarle Nilsen, varaordfører Leiv Malvin Knutsen og kommunestyrerepresentantene og administrasjonen, til å gasse på litt. Det er fullt mulig å få sykehjemmet klart og i drift før 2022. Det er dere fullt klar over, og jeg har en klar forventning om et flott og funksjonelt bygg før den tid.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags