Ikke overrasket

Av
DEL

LeserbrevLivet er som en kommode – skuff på skuff. Så gikk det slik jeg fryktet, åpningen av Haugesund Folkebibliotek blir forsinket med minst et halvt år. Når Haugesund Folkebibliotek forhåpentligvis åpner i september neste år, vil byen ha vært uten et fullverdig bibliotektilbud i nesten to år. Se for deg at Edda kino stengte i to år og som alternativ ble kinosalen lagt til en brakke på Flotmyr. Det hadde aldri skjedd – men med biblioteket i Haugesund har det altså skjedd. På brakkene ved Flotmyr kan biblioteket tilby et rikt utvalg av krimbøker, men det samlede litterære utvalget er skrumpet inn med 80–90 prosent. Både beliggenheten og det litterære utvalget gjør at besøket ved biblioteket dermed har falt dramatisk.

Som fast bruker av Haugesund Folkebibliotek er jeg dypt skuffet over den faglige håndteringen av denne prosessen.

Da jeg første gang fikk høre at Haugesund Folkebibliotek skulle stenge for en lengre periode, ba jeg om et møte med biblioteksjefen. Jeg fortalte om viktigheten av at folk fortsatt kunne ha tilgang til de gamle lokale avisene, det unike klipparkivet, bøkene med alle nekrologene etc.

Før biblioteket stengte, var de gamle lokalavisene, noe av det som publikum spurte etter daglig. Interessen for lokalhistorie og slektsgransking er stor på Haugalandet, og på bibliotekets Haugalandssamling kan en finne mye interessant stoff.

Biblioteksjefen lovet at det skulle de ta hensyn til. Det viste seg å være feil. Alle de gamle avisene, mikrofilmene, klipparkivene etc. – alt ble pakket vekk og ingen får tilgang til dem. Dette var materiale som tidligere var etterspurt av publikum daglig.

Nå leser jeg at det skal gå over ett år før publikum igjen får tilgang til bibliotekets unike lokalhistoriske samling. Det hadde vært mulig å finne en løsning på dette, men ledelsen ved biblioteket valgte å prioritere annerledes. For alle som er opptatt av lokallitteratur er det trist og sørgelig. Det var imidlertid betryggende å lese i HA at biblioteksjefen er fornøyd med fargevalget på sitt nye kontor. Da er i alle fall det på plass.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags