Vil vi ha det slik?

FLYTTET: Haugesunds Avis skrev lørdag om Johanne Sundfør og datteren Ida Sundfør. Moren har flyttet hjem til datteren nå. Hun orket ikke å bo hjemme lenger, nå når kommunens hjemmetjeneste er blitt en del av hennes og mannes hjem.Foto: Espen Løvvik

FLYTTET: Haugesunds Avis skrev lørdag om Johanne Sundfør og datteren Ida Sundfør. Moren har flyttet hjem til datteren nå. Hun orket ikke å bo hjemme lenger, nå når kommunens hjemmetjeneste er blitt en del av hennes og mannes hjem.Foto: Espen Løvvik

Av
DEL

LeserbrevDa jeg leste Haugesunds Avis på lørdag om kommunens behandling av familien Sundfør, ble jeg virkelig sjokkert og lei meg. Og som medlem av Helse og Omsorgsutvalget ble jeg flau og satt ut. Trodde denne type behandling av våre pleietrengende var et avsluttet kapittel da vi har diskutert dette i utvalget. For alle pleietrengende i vår kommune skal bli sett og hørt , og ikke overkjørt.

De eldre skal få bestemme selv i tråd med sine pårørende.

Da jeg leste intervjuet, så jeg paralleller som jeg selv opplevde for noen få år siden, og som jeg håpte ingen skulle få oppleve i etterkant. Jeg måtte føre logg for å kunne dokumentere fakta. (Loggen har jeg ennå).

For hjemmetjenestens rapport, stemte ikke med vedtakskontorets journal, og først da, når jeg dokumenterte det , ble vår pleietrengende hørt og fikk rettmessig hjelp.

Det var 32 forskjellige personer fra hjemmetjenesten innom vår pleietrengende på 12 dager, hvilken omsorg er det? Hvilken vurdering kan de i hjemmetjenesten gi når de ser pasienten kanskje bare annen hver uke. Det går bare ikke, og dette er det pekt på før. La meg få si, de i hjemmetjenesten gjør en fremragende jobb, det er ikke der det ligger. Det ligger i ledelsen.

Det står at det er en faglig vurdering som ligger til grunn for vedtaket som er gjort for Sundfør. Men hva med legens uttalelse og anbefaling? Teller ikke den. Vi må ikke glemme at det er ingen av oss som er like, og vi trenger forskjellig tilsyn/behandling. Det er heller ikke alle som er like resurssterke eller har pårørende som kan føre saker for seg, og vi vet at stort sett alle eldre ønsker ikke å klage, for de har opplevd harde tider før og bygd opp landet for at du og meg skal ha det godt. Og det har vi, så la oss ikke skyve de eldre trengende ut i «kulden», men la oss sørge for at de får en verdig alderdom.

Å lese i denne sammenheng at to av våre «makthavere» uttaler at ikke alle skal på sykehjem, synes jeg er en overtramp.

Det hjelper ikke at en kommer fra KrF eller er lege, det kvalifiserer ingen til god omsorg for det. De snakker og om å ikke gå inn i enkeltsaker, men hva med hovedpoenget her? En trenger ikke gå i detaljer. De snakker og om velferdsteknologien som kommer, og at en vil være til hjelp for mange, og det er riktig.

Men å tro at den vil hjelpe alle, er som å tro på «julenissen». Den kan aldri erstatte «de varme hender», det å få noen å snakke med.

Besøkstjenesten skal ha ros for det arbeidet de gjør , det kan ikke betales i penger og det er et stort behov for slikt arbeid. At fylkesmannen har støttet kommunens vedtak her setter jeg og spørsmålstegn ved. Har de vært her oppe og sett og snakket med familien, så kan det være en logikk i det. Om de bare har lest kommunen sin rapport, så er det et tynt grunnlag å ta en beslutning på.

Håper kommunen tar en ny runde på denne saken, slik at denne familien kan få gode dager.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags