Færre skjema, mer verdiskaping!

Stortingsrepresentant Aleksander Stokkebø (til høyre i bildet) og Høyres ordførerkandidat Harald Lønning (til venstre) på besøk hos Haugesund Sparebank

Stortingsrepresentant Aleksander Stokkebø (til høyre i bildet) og Høyres ordførerkandidat Harald Lønning (til venstre) på besøk hos Haugesund Sparebank

Av
DEL

LeserbrevGründerne og bedriftene må få bruke mindre tid på utfylling av skjemaer og mer tid på å skape jobber og verdier!

Siden 2013 har regjeringen derfor gjennomført forenklinger som årlig sparer bedriftene for nærmere 15 milliarder kroner. Sammen skal vi få ned kostnadene enda mer. Velferden kommer ikke av seg selv. Vi må bidra til at engasjerte folk som står opp om morgenen for å bidra, får bruke tiden sin på det som er viktig: Å skape mer, ikke å skatte og rapportere mer.

9 av 10 bedrifter er små foretak. Når veksten går opp og det skapes nye jobber, har de mye av æren. Det er de vi lever av, de er ryggmargen i norsk økonomi, hverdagsheltene som holder Norge i gang. Høyre vil la småbedriftene blomstre. Et av grepene vi har gjort er å rydde opp i regnskapsloven, slik at de ikke lenger må rapportere årsberetning til staten. Det sparer de for 700 millioner kroner og frigjør tid til å skape verdier. Det er bra.

Det som ikke er bra er at Arbeiderpartiet, MDG og venstresiden ville gjeninnføre papirmøllen bare få måneder etter at vi tok den bort, og med det sende en ekstrasmell på 700 millioner til småbedriftene. De begrunnet det med at flere rapporter til staten var viktig for miljøet, men jeg har enda til gode å se en papirrapport redde verden – snarere tvert imot. Heldigvis fikk Høyre, KrF, Venstre og Frp kjempet tilbake forslaget.

Det som betyr noe er det tydelige ansvaret bedriftene har etter blant annet arbeidsmiljøloven, likestillingsloven og forurensningsloven. Norske bedrifter har og skal ha en aktiv og kritisk holdning til hvordan de påvirker samfunn og miljø også fremover. Det er handling som betyr noe, ikke byråkratisk symbolpolitikk.

Med Høyre i regjering skal norske grundere og bedriftene i Haugesund og Rogaland få bruke mer tid på å skape bærekraftige jobber og verdier for Norge, og mindre på utfylling av skjemaer. Dette arbeidet fortsetter med forsterket kraft!


Aleksander Stokkebø (H)

Stortingsrepresentant for Rogaland, finanskomiteen

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags