Fordi barna fortjener det

Mer attraktivt for vilter vegetasjon enn vilter lek.

Mer attraktivt for vilter vegetasjon enn vilter lek. Foto:

Av
DEL

LeserbrevDet bor folk på Risøynå. Dette kommer neppe som en oppsiktsvekkende nyhet eller stor overraskelse, men likevel gjerne som en nyttig påminnelse når vi er opptatt med å diskutere forholdene for Aibel, økende cruiseturisme over Garpaskjærskaien eller en eventuell ny risøybro.

Og blant folkene som bor på sentrumsøya er det også mange barn. Det blir gjerne slik i levende bomiljø. Barn som er mindre opptatt av næringsutvikling og turistsatsing, men desto mer av sikker skolevei, rom for å kunne utfolde seg og gode lekemuligheter. Å kunne være aktive og møte venner, på møteplasser som legger til rette for akkurat dette.

Og det er her lekeplasser kommer inn. På Risøynå er det to: En nord på øya, kalt Dalen av øyboerne, og en som enkelt og greit omtales som Lekeplassen. Sistnevnte er lokalisert under broa. Begge bærer de preg av å være godt brukt, og lite vedlikeholdt. Slitasje, framfor å være innbydende. For der det ikke er viltvoksende, frodig vegetasjon, står lekeapparater som om de ikke er skeive og skakke, rett og slett er ødelagte. Lite brukervennlige, altså.

Dette er noe flertallskoalisjonen i Haugesund - etter initiativ fra SV, men som likevel alle partiene står bak – vil gjøre noe med. Derfor har vi avsatt 2 millioner kroner på neste års budsjett, for å oppgradere lekeplassen under broa. Fordi vi tar barn på alvor, fordi vi vet at barn trenger gode områder for å kunne utfolde seg, fordi barn fortjener dette. Videre er dette noe som strengt tatt er overmodent å gå i gang med.

I samarbeidsavtalen mellom de seks partiene som utgjør den styrende koalisjonen skriver vi at vi «...på lengre sikt vil vurdere en ny områdeplan for Risøy med søkelys på transformasjon i overgangene mellom den tradisjonelle industrien og bebyggelsen.» En oppgradering av lekeplassen under broa er en god begynnelse. Til å ta grep på øya – for ongane på Risøynå.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags