Høyre og Aps uansvarlige valgløfte

Av
DEL

LeserbrevBåde Ap og Høyre lover velgerne at de skal fjerne eiendomsskatten i Haugesund i neste fireårsperiode. Å fjerne eller redusere eiendomsskatt er et godt tiltak for en kommune som har nok inntekter fordi eiendomsskatt kan virke urettferdig, men det kan ikke Haugesund. Heldigvis har Venstre og Sv i Haugesund arbeidet for, og fått gjennomslag for et høyt bunnfradrag slik at den urettferdige effekten reduseres: de med dyrest bolig betaler mer.

Haugesund har ikke råd til å fjerne eiendomsskatten nå. Det vil gå hardt utover for eksempel byens skoler. I 2019 har Haugesund budsjettert med over 120 millioner i eiendomsskatt. Dette er 15 prosent av pengene som er vedtatt å bruke på skoler og barnehage. Pengene som Høyre og Ap skal kutte utgjør 175 lærere!

Både Høyre og Ap virker å vite at Haugesund ikke har råd til å fjerne eiendomsskatten nå. Begge partiene har gått inn for å øke eiendomsskatten når de har styrt. Det gjorde Høyre i forrige periode og Ap har gjort det i denne perioden. Likevel kommer de med dette uansvarlige valgløfte.

Jeg håper skole, barnehager og miljø blir hovedsaker i årets valg. Etter flere år med innsparinger i Haugesund (som har vært nødvendig) er det nå på tide å satse på Haugesundsskolen. Da kan man ikke kutte 130 millioner i byens inntekter.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags