Lettere å lade elbil i Haugesund

Så enkelt kan det gjøres - du lader bilen i lyktestolper

Så enkelt kan det gjøres - du lader bilen i lyktestolper Foto:

Av
DEL

LeserbrevI 2019 kan elbiler stå for 50 prosent av nybilsalget i Norge. Dette er en villet politikk for å få ned klimautslippene. Vi i Haugesund Venstre har som mål å redusere klimagassutslippene i Haugesund med minst 50 % innen 2030. Da er elbilpolitikk viktig.

Ifølge Klimadirektoratet er veitrafikk er en av de største årsakene til CO₂-utslipp i Haugesund. Men perioden fra 2009 til 2017 har heldigvis utslipp fra veitrafikken falt. Men reduksjonen må fortsette.

Petter Haugneland, nestleder i Norsk Elbilforening peker på rekkevidde og manglende lademuligheter som noen av de vanligste grunnene til at ikke flere velger elbil. Heldigvis lanserer flere bilmerker nye bilmodeller med lengre rekkevidde. Det vi som lokalpolitikere kan gjøre noe med, er å gjøre det enklere å lade. Det ønsker vi i Haugesund Venstre å gjøre noe med.
Vi vil:
– ha flere ladepunkter og ladestasjoner for elbil ved alle kommunale bygg og anlegg. Det vil stimulere til at flere ansatte og besøkende til kommunale anlegg bruker elbil.
– at kommunen sammen med velforeninger og borettslag ser på mulighet for ladepunkter for elbil slik at alle får mulighet til å kjøpe seg elbil, uansett hvilke boformer en har. Kommunale tilskudd til borettslag og sameie må vurderes.
– at Haugesund kommune som innkjøper av varer og tjenester stiller krav om fornybar energi og 0-utslippsteknologi ved alle anskaffelser i kommunen.

Vi må også våge å tenke nytt. I Stavanger har elbil-eiere som bor i områder med soneparkering fått mulighet til å lade elbilen i lyktestolpene ute i gaten. Prosjektet har mottatt støtte fra kommunen og er et samarbeid mellom kommunen og Lyse AS for å legge til rette for bruk av elbil der beboerne ikke har egen biloppstillingsplass. I Haugesund må vi få til et slikt samarbeid mellom kommunen og Haugaland Kraft.
Haugesund Venstre sin visjon er å skape en by hvor det er lett å ta miljøvennlige valg. Da må vi gjøre det enklere å lade elbiler, som vil bidra til at Haugesund reduserer sine klimagassutslipp med minst 50 % innen 2030.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags