Tilsvar til Vaksdal: «Karmøylistas dobbeltspill» og Mikkelsen/Berdinesen: «Karmøylista, omkjøringsveien og bompenger»

Foto:

Av
DEL

LeserbrevRoald Endresen ga meg et godt råd da jeg påpekte at FRP var for vindmøller (det sto at de var det i NRK.no sin valgomat). Dobbeltsjekk dine kilder, sa han. Roald og jeg er helt enige der, og vindmøller vil vi ikke ha. Om Vaksdal har dobbeltsjekket sine kilder er tvilsomt.

Penger for å betale omkjøringsveien er det i dagens bompengepakke. Å utrede en ny pakke er ikke det samme som å vedta den. Det er alltid greit å kjenne sine alternativer, og det er ikke gitt at man stemmer for resultatet.


Fra Karmøylista sitt valgprogram:
«Vår nasjon er en av de aller rikeste i verden, noe som i vesentlig grad er takket vår oljevirksomhet. Vi ønsker at våre veier (både riksveier og fylkesveier) skal utbygges fullt ut over statsbudsjettet gjennom bruk av oljefondet i stedet for ved hjelp av bompenger. Vi vil arbeide for å påvirke sentrale beslutningstakere for å erstatte bompenger med annen finansiering av veiutbygging.»
(Her har Siv mer å jobbe med, resultatet etter 6 år er ikke all verden..)

Vi trenger en ny og sikrere vei, og det får vi ikke med et par nye rundkjøringer. Min sønn ble påkjørt og hardt skadet for 6 år siden utenfor Amfi på Åkra, på den gamle hovedveien. I forrige uke ble jeg påkjørt bakfra, fordi en bil skulle inn på en sidevei. Sikring av utkjørsler er et av hovedpoengene med den nye veien.

Eiendomsskatt
Også fra Karmøylista sitt valgprogram, lett tilgjengelig på nett:
«Vi mener at innbyggernes bolig ikke skal være et skatteobjekt, og vil således arbeide for at eiendomsskatten på boliger gradvis skal utgå som finansieringskilde for kommunale tiltak.»
Man kan ikke brått kutte ut eiendomsskatten. Det er ikke økonomisk forsvarlig. Det ville gitt store og stygge kutt i velferdsgodene. Det må tas over tid, slik at de tapte inntektene blir kompensert. DET er grunnen til at Thorheim ikke støttet Frp sine forslag om en kraftig reduksjon i eiendomsskatten.

Godt valg!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags