Uansvarlig narkotika-kampanje

Av
DEL

LeserbrevUnge Venstre ser ut til å nå fram hos ungdommen med sin narkotika-kampanje. Det viser at de ikke er voksne.

At mer enn 40 prosent av elevene på Kopervik videregående skole ville stemt Venstre i år, vekker bare sjokk og forferdelse. Og det er trolig kampanjen om legalisering av det narkotiske stoffet cannabis som har skylden.

Ifølge Tidskrift Norsk Legeforening kan cannabis gi nedsatt helse og økt risiko for sykdom. Men det er også godt dokumentert at stoffet har effekt ved en rekke sykdommer. Det er imidlertid tvilsomt om medisinsk bruk av cannabis er et argument for eller imot legalisering.

Og at noe fungerer mot noe, betyr ikke at det fungerer mot alt.

Om cannabis er mindre farlig enn alkohol, får fagfolkene strides om. Men en ting er klinkende klart, og det er at all form for rus har en risiko.

Derfor er det på ingen måte nødvendig å legalisere enda et rusmiddel.

Nå må moderpartiet slå ned på denne kampanjen. Hvis ikke mister de trolig enda flere velgere, og det har de ikke råd til.

Unge Venstre viser til ytringsfriheten, men å ytre seg er frihet under ansvar. Og denne kampanjen er så uansvarlig som det går an å bli.

Tillitsvalgte i Haugesund Venstre gikk for en tid tilbake, inn for vin i byens parker. Forslaget må ha falt på steingrunn, siden det ble stille om det.

Det samme må dette utspillet til Unge Venstre gjøre.

Dersom det ikke er en lov som forbyr denne form for kampanje, må det lages en. Det er framtidens ungdom som står på spill.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags