Bør brukes av lag fra Haugesund

Lasse fredheim: Haugesund Stadion har vært en av Haugesund kommunes største og dyreste prioriteringer det siste tiåret. Og vi må være ærlig på det – investeringene har gått på bekostning av andre satsinger. Foto: Harald Nordbakken

Lasse fredheim: Haugesund Stadion har vært en av Haugesund kommunes største og dyreste prioriteringer det siste tiåret. Og vi må være ærlig på det – investeringene har gått på bekostning av andre satsinger. Foto: Harald Nordbakken

Av
DEL

LeserbrevKarmøys rungende nei til kommunesammenslåing bør runge hele veien tilbake til Avaldsnes når de vil inn på Haugesunds storstue. Haugesund stadion er ingen interkommunal eiendom. Den er finansiert av Haugesunds skattebetalere, og bør benyttes av Haugesunds innbyggere.

En av de største gledene som folkevalgt i Haugesund må være sjansen til å jobbe for innbyggerne i Haugesund kommune. De siste ukene har politikere fra alle partier tatt til orde for å slippe Avaldsnes inn på Haugesund stadion. De eneste som har sittet stille i denne saken, er politikerne fra Karmøy. Grunnen er enkel, vil jeg hevde. I flere tiår har Karmøy prioritert annen kultur foran den lokale idretten, og det lider dessverre Avaldsnes IL for nå. Likevel vil det være rart om Haugesund skal komme Avaldsnes til unnsetning, på bekostning av våre egne lag.

Helt siden Haugesund stadion i sin tid ble bygget har det vært hjemmebanen til Vard Haugesund. I løpet av det siste tiåret har FK Haugesund bidratt til at det har blitt regionens storstue, og det har vært en hjemmebane for Haugalandets to beste klubber. Likevel er ikke det grunnen til at jeg mener politikerne skal støtte Vard Haugesund og FK Haugesund i denne saken. De beste argumentene er også de mest pragmatiske og økonomiske argumentene.

Varaordfører Vihovde siteres i Haugesunds Avis på at dette kan være positivt for økonomien til Haugesund. Da er hun i beste fall feilinformert. Om Venstre får gjennomslag og kaster Vard ut av Haugesund stadion, krever det store summer til oppussing av Sakkestad. Det vil bety nye garderober, nytt mediehus, medisinsk beredskap, nye innbytterbenker og nye gjerder. For å nevne noe. Det eneste minuset? Venstre har ikke satt av en krone til dette i kommunebudsjettet.

Haugesund stadion har vært en av Haugesund kommunes største og dyreste prioriteringer det siste tiåret. Og vi må være ærlig på det – investeringene har gått på bekostning av andre satsinger. Da synes jeg det er ganske skremmende at vi har lokalpolitikere som er villig til å kaste ut et lag fra Haugesund. Investeringene kommunen har gjort i vår storstue skal komme toppfotballen – gjennom FK Haugesund – til gode, og det skal komme lokalfotballen og spillerutviklingen til gode, gjennom blant annet Vard Haugesund. Skattebetalere fra Haugesund skal få igjen for investeringene som er gjort – noe annet vil være uredelig ovenfor skattebetalerne i Haugesund.

En siste frustrasjon er oppstandelsen til Arne Utvik og Avaldsnes om at lokalpolitikerne i Haugesund må prioritere likestilling. All den tid det er Karmøys politikere som ikke har evnet å prioritere deres idrettsklubber de siste tiårene, så er det med en viss frustrasjon jeg ser at Avaldsnes skyver Karmøy-politikernes manglende vilje til å prioritere, over på Haugesund. Avaldsnes og Karmøy bør feie for egen dør før de henvender seg til nabokommunene.

Løsningen på denne visen kunne jo vært løst for et par år siden, da. Det skal sies. Dessverre var Karmøy så sterkt imot kommunesammenslåing, da de mente de ikke ville få noe igjen for det. Haugalandets storstue kunne vært finansiert av hele Haugalandet. Det er den ikke. Mens Festiviteten er finansiert av kommuner, fylket og staten, er Haugesund stadion finansiert av FK Haugesund, Vard Haugesund og Haugesund kommune. Det bør også gjenspeiles i hvem som skal få bruke stadion.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags