Tysvær Venstre slipper ungdommen til

Pauline Vik Vestly, toppkandidat for Tysvær Venstre

Pauline Vik Vestly, toppkandidat for Tysvær Venstre Foto:

Av
DEL

LeserbrevEgil Severeide spør i sin kronikk i Haugesunds Avis 7. mars om det er på tide å slippe ungdommen til. Utover i kronikken gir Severeide oss svaret på det: Ja, det er på høy tid å slippe ungdommen til!

Vi får gode eksempler fra næringslivet på unge mennesker som driver fram nye og bærekraftige løsninger, gründere som tør å satse og som får fram nye, bærekraftige løsninger på vår tids viktigste kamp: klimakampen.

Som en kontrast til dette, peker Severeide på de lokale kommunestyrene som på ingen måte gjenspeiler dette. Her er de unge knapt nok representert. Verken ungdommer eller småbarnsforeldre. Det må da være noe galt når de aller fleste i et kommunestyre tilhører besteforeldregenerasjonen? De skal selvfølgelig også være godt representert, men med 70–80 %??

Tysvær Venstre tar dette på alvor og vår toppkandidat, Pauline Vik Vestly, vil være 19 år når Tysvær sitt neste kommunestyre blir satt.

Næringsforeningen Haugalandet inviterer til seminar 4. april og ønsker spesielt unge mennesker velkommen for å fortelle om sine drømmer og visjoner for vår region. Tysvær Venstre takker for at Næringsforeningen syntes det var interessant å sende en invitasjon til den eneste toppkandidaten på Haugalandet som vil være under 20 år ved neste valg. Vi lover dere en god representant for en ung og fremadstormende generasjon som har det travelt med å sørge for at også framtiden blir en god tid å leve i.

Vi tror at hennes brennende engasjement for miljø, skole og utdanning og samferdsel vil gjøre at hun får en velfortjent plass i kommunestyret i neste periode.

Vi håper at alle dere unge i Tysvær ser deres mulighet til å få inn en representant som kjenner deres utfordringer, slik dere kjenner dem selv.

Vi håper at dere tenker at nå er det på tide å utfordre alle disse 50, 60, 70 åringene.

Og ikke minst håper vi at alle vi som selv har blitt godt voksne, tenker at nå er det på tide å slippe ungdommen til!  

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags