Svar om vindmøller

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerViser til utfordring fra Audun Brandtzæg om mer kritisk journalistikk om vindmøllene på Storøy utenfor Haugesund sentrum, i leserbrev publisert i Haugesunds Avis torsdag 16. august.

LES INNLEGGET HER: En utfordring om vindmøller til redaksjonen i Haugesunds Avis 

Brandtzæg stiller mange gode spørsmål i innlegget. Likevel bør det ikke dannes et bilde av at Haugesunds Avis ikke har laget kritisk journalistikk om dette prosjektet. Haugesunds Avis har til og med gått klart imot prosjektet på lederplass. Da planene kom, både presenterte og problematiserte vi dem. Vi lot både utbyggere og motstandere komme med sine argumenter, og fulgte den ganske langvarige prosessen fram til tillatelse ble gitt.

Da hadde motstanderne tapt kampen. Utbyggerne bygger lovlig og ser ut til å opptre ryddig. I sommer har turbintårnene skutt i været. Det har Haugesunds Avis dekket, men det har ikke vært naturlig for oss å lage omkamper om tillatelser og de tingene vi skrev om tidligere.

Det jeg derimot kan love Brandtzæg, er at Haugesunds Avis vil følge med utover høsten og videre, når turbinvingene straks begynner å snurre. Blir det så lite problematisk som utbyggerne og Karmøy kommune har lagt til grunn? Hvilke konsekvenser får dette faktisk for nære naboer og haugesunderne?

Det er en rekke andre interessante problemstillinger rundt vindkraft. Økonomien og den nåværende samfunnsnytten er én diskusjon. Det kan vi se nærmere på. Vi vil følge med på økonomien i selskapet, og hvordan offentlige kroner brukes. Vi vil også kunne stille spørsmål ved om vindmøllene leverer den strømmen de skal.

Jeg setter pris på utfordringen og spørsmålene fra Brandtzæg. Leserne våre skal forvente at vi finner ut av hvordan ting henger sammen og hvilke konsekvenser prosjekter har. Her kan vi alltid bli bedre, og det blir vi av lesere som stiller spørsmål.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags