Velsigner ikke vindmøllene

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevMange er lite begeistret for vindmøllene på Storøy, men de er kommet for å bli.

Det var tidligere Frp-statsråd Tord Lien som til slutt godkjente dem, etter at Norges vassdrags- og energiverk (NVE) mente de ikke var til sjenanse for noen. Da hjalp det ikke at Haugesund kommune og Forum for Natur og friluftsliv gikk imot det.

Det er ikke uvanlig i at folk protesterer på noe som er nytt, samt endringer i det bestående. Et av eksemplene er Aibels storhall på Risøy som møtte en storm av protester. Men folk måtte etter hvert akseptere den, samtidig som de innså at uten Aibel er Haugesund en fattigere by.

Vindmøllene er ikke noe vakkert syn. De ligner mest på måker uten hode. Men å få dem demontert kan en trolig bare glemme, selv om to møller gjør ingen sommer.

Mange vil kalle det vel freidig av nabo Karmøy å gjøre dette. Møllene er satt opp sånn at de ikke i noen særlig grad sjenerer vertskommunen. Det er i Haugesund man først og fremst ser og vil høre dem.

Så i første omgang må Haugesund kommune sine innbyggere leve med vindmøllene, og sikkert i andre og tredje også. Det er bare å venne seg til dem.

Men noen velsignelse vil de ikke få. I hvert fall ikke fra Haugesund.

LES OGSÅ: En utfordring om vindmøller til redaksjonen i Haugesunds Avis

LES OGSÅ: Svar om vindmøller

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags