Lite debatt i avisene

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Dag-Helge Rønnevik, Karmøy MDG, lager et stort nummer av at det er for lite debatt i Haugesunds Avis. Men det gjelder i alle aviser.

Derfor er det vanskelig å se at Rønnevik leser andre aviser i Norge enn Haugesunds Avis. For da ville han ha sett hvor tynt det også er i andre sine aviser sine kommentarfelt.

Dette har mange årsaker. Mens det tidligere var fritt fram for å komme med alt mulig under kommentarfeltene, har redaktørene strammet inn. Også i riksavisene.

Nå er det de sosiale mediene som har monopol på netthets.

En annen grunn er at ikke alle vil blande seg i det de leser. En tredje er at leserne mener artikkelen er kjedelig, og at den ikke angår dem.

Skal du få folk til å reagere i dag må du komme med for eksempel noe om alkohol, røyk og banning. Emner som folk mener å forstå, og dermed legge fingrene på tastaturet.

Og da er det som regel de samme som kommenterer.

For åtte-ni år siden hadde Haugesunds Avis spalten h-debatt. Ingen tvil om at debattantene hadde det gøy, men ofte var kommentarene så usaklige at debattredaktøren måtte inn og roe gemyttene.

Om det var det som gjorde at spalten ble lagt død, vet bare de ansvarlige i avisen.

Det er alltid noe du kan kritisere Haugesunds Avis og andre aviser for, men du kan ikke forvente at redaksjon og leserskribenter alltid skal trylle fram stoff alle tenner på.

Dessuten kan du heller ikke tvinge folk til å mene noe i avisene. Norge er fortsatt et fritt land, men med ytringsfrihet under ansvar.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken