Livets travelhet

Av
DEL

LeserbrevVi har flyttet inn i leilighet ved Karmsundet og sitter nå og studerer båtlivet som «reker» i sundet enten på vei nordover eller sørover.

Det er all slags båter av forskjellige snodige fasonger og utseende.

Noen er spesialbygd for de oppdrag de har og andre har en gravemaskin montert på dekk og sikkert engasjert i grus og sandfrakt.

Men det som slår en når en sitter slik og ser på båtlivet en vakker vårkveld i mai, er alle lystbåtene som raser forbi i begge retninger og til og med på en gang.

For ikke å glemme disse, nylig tillatte vannscooterne, som raser av gårde i en vanvittig fart og tilsynelatende fullstendig uten mål og mening. At de orker!

Det virker som de alle har det så utrolig travelt når de skal kose seg på sjøen.

Odd Børretzen lagde mange finurlige viser mot slutten av sitt liv og deriblant en sang om at «han elsker å seile og han seiler så sakte som han kan», for, som han skriver, reisen er nettopp selve opplevelsen og at den er over når en kommet fram!

Dette bør kanskje også disse fartsfantomene i forskjellige utgaver av lystbåter og annet legge på minne der de raser av gårde.

Hvor er opplevelsen og gleder med å være på sjøen når de om bord må klamre seg til båtripa når båten hopper fra bølge til bølge?

Jeg bare spør?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags