Å få nye impulser og oppleve nye ting er viktig – uansett alder

DEL

DagenHvordan vil jeg bo når jeg blir gammel? Litt rart å planlegge i en alder av 54, kanskje, men det er det neimen ikke. Noe vet jeg allerede. Den såkalte seniorlandsbyen på Spanne er under planlegging, og dit vil jeg ikke, selv om fasilitetene, boligene og tjenestene helt sikkert blir førsteklasses. Nydelig utsikt til et lite vann er heller ikke feil. Saken er at jeg ikke vil bo sammen med jevngamle på mine gamle dager.

For en del år siden var vi på ferie i California. Der besøkte vi foreldrene til noen venner. De bodde i en slik seniorlandby og hadde alt rett utenfor stuedøra – blant annet et stort utendørs svømmebasseng. Vi følte oss beglodd. Det virket som beboerne var «sulteforet» på å se unge mennesker, spesielt barn. «Alle» ville hilse og prate.

Å få nye impulser og oppleve nye ting er viktig – uansett alder. Så allerede nå vet jeg godt hvordan jeg vil ha det rundt meg. Jeg vil høre barn le, skrike og hoie. Jeg vil se ungdom på skateboard og unge voksne med barnevogn. Jeg vil gå på kafé, ha gangavstand til det jeg trenger i hverdagen og jeg vil bo med utsikt til Karmsundet slik at jeg kan følge med på båttrafikken.

Mine barn har allerede nå fått beskjed om hva de skal gjøre hvis jeg ikke er i stand til å fortelle selv hva jeg vil. Trill meg til en plass der jeg kan følge med på båttrafikken og folkelivet – og ta meg inn før kvelden.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags