Åpent brev til MDG Haugesund

Av
DEL

LeserbrevI forbindelse med lokalvalget for litt siden dukket det opp en del sponset innhold på Facebook-veggen min. Politiske partier og interessegrupper fra nært og fjernt viste seg fram i sin beste positur og presenterte sine beste intensjoner.

Selv stilte eg for Liberalistene, og siden pressen ikke ser verdien i å slippe til småpartier, ser eg meg nødt til å selv aktivt oppsøke arenaer hvor eg kan diskutere og uttrykke meg.

Et parti hvis sponsede innhold var godt representert i min feed var MDG Haugesund, som bla. presenterte kandidatene sine slik partier gjerne gjør. I den forbindelse stilte eg spørsmål om Kari-Marie Høyvik Holmstrøms påstand om at "klima, helse og fattigdom henger sammen" i tillegg til å be Yvonne Ekrene Lien om å forklare hva kjøpepress går ut på.

Etter noen svar eg ikke var tilfreds med og hadde oppfølgingsspørsmål til, fikk eg beskjed om at det ikke var aktuelt å bruke mye tid på dette nå siden eg likevel stiller for et annet parti og fordi det var travelt med valg, så eg sa meg villig til å vente til etter valget.

Da eg så tok opp tråden igjen fikk eg imellom det tilfeldige motargument flere unnskyldninger om at det var valg, at eg var et annet sted ideologisk sett, og at de ikke ser nytten i å diskutere på sosiale medier. Det ble også stilt spørsmål om eg var virkelig interessert i en seriøs diskusjon, og hintet til at eg drev med både krangling og kverulering.

Problemet var visstnok at eg alltid kom tilbake med svar og flere spørsmål, så en dag da eg skulle se på noen svar John Sverre Rønnevik hadde skrevet til meg, fant eg at alle kommentarene mine var blitt slettet og at eg hadde blitt fratatt muligheten til å kommentere på MDG Haugesunds side.

Ja du leste det rett: et politisk parti sensurerte og kneblet en meningsmotstander. Eg kan ikke snakke for hvert eneste medlem i mitt parti, men det kunne aldri falle meg inn å sensurere noen samme hvor uenig eg er med dem. Hvis eg tok feil var det bare til å la kommentarene mine stå der for å bli ledd av, men når dere sensurerer viser dere at dere er svar skyldig og at den eneste utveien er å late som om eg ikke eksisterer.

Dere rettferdiggjør det med at eg ikke er på deres side, men hva med alle de som leser kommentarene og ikke har bestemt seg, som lurer på det samme?

I en rettssak stilles en rekke spørsmål til man når en logisk konklusjon. Det skulle bare mangle at man som skattebetaler har muligheten til å følge politikerne til deres logiske konklusjoner også. Å si at dere ikke er interessert i meningene mine samtidig som dere forteller dere selv at dere vet hva som er best for meg, og bruker mine konfiskerte midler, er fryktelig arrogant og hører ikke hjemme blant folkevalgte.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags