Arbeiderpartiet for fall?

TRENGER NY LEDELSE: Hadia Tajik bør erstatte Jonas Gahr Støre som partileder i Arbeiderpartiet, mener Steffen Kristensen fra Kolnes. FOTO: NTB scanpix

TRENGER NY LEDELSE: Hadia Tajik bør erstatte Jonas Gahr Støre som partileder i Arbeiderpartiet, mener Steffen Kristensen fra Kolnes. FOTO: NTB scanpix

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevViser til min kronikk i Haugesunds Avis den 26. september 2017 hvor jeg debatterte behovet for en omstrukturering av AP etter partiets katastrofale stortingsvalg i 2017.

I denne kronikken ble det beskrevet at den ene av de to nestlederne i partiet, Hadia Tajik, kanskje er den i partiet som det nå må satses på i forhold til ny leder av partiet.

Tankene bak denne analysen har bare forsterket seg når vi nå leser om hva som har utspilt seg i partiet de siste par ukene.

Det er for undertegnende ubegripelig og svært nedslående lesning å registrere hvordan den øvrige ledelsen i partiet har håndtert historiene rundt andre nestleder Trond Giske, som er kommet opp til overflaten gjennom avsløringene i DN i julehøytiden.

Og dette til tross for at disse historiene tydeligvis har versert i partiet i årevis.

Videre er det også forstemmende å lese hvordan «gubbeveldet» har fått styre partiet og da spesielt etter at Gro Harlem Brundtland gikk av som statsminister tilbake i 1996.

Dette tyder på at det har vært en klikkmentalitet som har fått utvikle seg over tid, antakelig på grunn av svak ledelse i partiet.

Behovet for utskifting av ledelsen i AP er derfor, etter dette som nå avspiller seg, mer presserende enn noen gang.

Ny ledelse bør da fortrinnsvis dannes med Hadia Tajik som partileder.

Hun har vært et friskt pust i AP helt siden hun trådde inn i partiet og hadde også i sin tid ryggrad nok til å tale den «gamle» partilederen, Jens Stoltenberg, imot da hun selv var en novise i partiet.

Hun har videre over lang tid vist at hun er en habil og seriøs politiker som kommer fra utsiden av Oslogryta og med beina godt planta på jorda, både da partiet var i posisjon under Jens Stoltenberg, og nå i opposisjon.

Min anbefaling til kommende landsstyre er at de nå må ta partiets situasjon på alvor og kaste resterende ledelse, inkludert Jonas Gahr Støre, og få inn personer med en viss karisma og gjennomføringsevne, og da rekruttert fra alle deler av landet.

De må også ha en relevans og historie i forhold til Arbeiderpartiets grunnbasis om å representere og ivareta interessene til arbeiderstanden her i landet.

Hvis så ikke skjer, forutser jeg at Arbeiderpartiet i verste fall blir et salderingsparti på lik linje som KrF og SV, og at kanskje Venstre vil overta det hegemoniet som AP har hatt i norsk politikk.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags