Drikk minst mulig i julen

Av
DEL

LeserbrevI årevis har fagfolk og avholdsorganisasjoner advart mot for mye alkoholinntak i julen. Likevel drikker mange voksne som aldri før.

Advarslene ser ut til å gå inn det ene øret og ut det andre. Altfor mange tror at barn ikke merker noe når de voksne tar seg noen glass. Det er som å tro på julenissen.

For barna blir redde når de ser forandringen som skjer med foreldre som ruser seg. Deres nærmeste oppfører seg merkelig, de blir mer egoistiske, uinteresserte og utilgjengelige.

Altfor mange har lett for å miste kontrollen i denne høytiden, og drikker ofte mer enn ellers i året. Bare etter et par glass forandrer adferden deres seg.

Det fører til at tryggheten barnet føler forsvinner. Barn registrerer lett den uvanlige oppførselen lenge før de voksne selv gjør det. Derfor burde det ikke være for mye forlangt at voksne holder seg unna alkoholen i denne høytiden.

Selv veldig små barn merker lett den uvanlige oppførselen. Må man absolutt ta seg et glass, kan man i det minste vente til barna sover.

I år er det mellom 80 000 og 150 000 barn som gruer seg til julen. De føler seg utrygge og usikre på sine nærmeste.

Det har de ikke fortjent, og bør være et tankekors for de voksne.

Julen er tross alt barnas høytid.

Sigurd O. Larsen

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags