Er det nødvendig å bygge Sagatun barnehage nå?

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Haugesund Høyre har i alle år vært for bygging av barnehager. Foreldrelag og andre private aktører har sammen med kommunen sørget for mer enn full barnehagedekning og det har vært viktig for barnefamiliene.

Pr. september 2016 var det mer enn 170 ledige barnehageplasser i Haugesund. Hvor mange ledige barnehageplasser det er i våre nabokommuner vet vi ikke, selv om dette er en del av vårt felles bo og arbeidsmarked. Det finnes ingen interkommunal barnehagebruksplan som sørger for en planmessig utvikling av barnehagekapasiteten i regionen.

I lys av dette er det oppsiktsvekkende at Arbeiderpartiet vil trumfe gjennom bygging av en ny 4-avdelings barnehage på Sagatun med en prislapp på 42,5 millioner kroner. Vi forstår at det er ideologiske grunner som ligger bak og at de for enhver pris skal bygge en kommunal barnehage selv om private og foreldrelagseide barnehager står med tomme plasser og må si opp ansatte.

Det er meget fornuftig at kommunens barnehager skal være veldrevne 4 til 5 avdelings barnehager, men i en tid med overtallighet og store investeringsbehov i andre sektorer mener Høyre at dette er en ufornuftig politikk.

I Høyre har vi ingen vansker med å bygge en barnehage i kommunal regi, men vi bygger ikke nye barnehageplasser i en tid med solid overkapasitet og i en tid hvor kommunen har store utfordringer på investeringssiden. Tvert om må vi heller legge ned våre to små og gamle barnehager; Sagatun og St. Olav. Selv om disse legges ned vil det være nærmere 100 ledige plasser i Haugesund.

Høyre foreslår i år som i fjor å legge ned St. Olav og Sagatun barnehager og vi vil skrinlegge planene om en ny Sagatun barnehage til 42,5 millioner kroner.

Det er det eneste fornuftige å gjøre i en situasjon med solid overkapasitet i barnehagene i en kommune med presset kommuneøkonomi og behov for store investeringer i skole, eldreomsorg, sentrumsutvikling og idrettsanlegg.

Vi foreslår samtidig å få utarbeidet en interkommunal barnehagebruksplan slik at regionens barnehagekapasitet utnyttes og utvikles på en best mulig måte.

Høyre vil ikke bygge flere barnehager før det er nødvendig. 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken