Er Sveio en blindtarm?

SAMARBEIDER GODT: Varaordfører Ruth Grethe Østebøvik Eriksen mener at Sveio spiller har et tett og godt samarbeid med nabokommunene. ARKIVFOTO: TORE ROTH STRANDEN

SAMARBEIDER GODT: Varaordfører Ruth Grethe Østebøvik Eriksen mener at Sveio spiller har et tett og godt samarbeid med nabokommunene. ARKIVFOTO: TORE ROTH STRANDEN

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevNei, selvfølgelig er ikke Sveio en blindtarm. Vi er Sveio – «midt i leio» – med gode relasjoner til våre naboer – både fylkesfeller i Hordaland og kommunene i Nord-Rogaland.

Sveio har en aktiv rolle i forhold til kommunene rundt oss, og vi har et tett, godt og forpliktende samarbeid med naboene våre i flere sammenhenger.

Selve geografien kan vi dessverre ikke forandre, men gode relasjoner kan vi opparbeide.

Sveio kommune er svært bevist på hvor vi ligger på kartet, og har på godt og vondt en fot i hvert fylke, og formelt sett er vi hordalendinger.

Den nye regionen «Vest- landet» mangler dessverre en viktig bestanddel, nemlig Rogaland. Rogaland skulle absolutt vært en del av den nye vestlandsregionen, og uten Rogaland oppnår vi dessverre ikke den ønskede effekten av å etablere en ny storregion i vest.

Dette skulle jo være et nytt kraftsenter, og bli et likeverdig motstykke til det sentrale Østlandet.

Når dette først er sagt vil jeg derfor ha meg frabedt å bli tillagt meninger jeg ikke har eller står inne for.

Sveio FrP og undertegnede har i lengre tid jobbet aktiv for at Sveio skulle bli del av en ny storkommune sammen med Haugesund (og andre), og vi mener fremdeles at dette vil være den beste løsningen for innbyggerne i Sveio.

Sveio kommune er en liten kommune med hensyn til folketall, og det er svært krevende for kommuner av vår størrelse å opprettholde alle tjenester og ytelser som innbyggere har krav på.

Vi må derfor kontinuerlig samarbeide med andre kommuner for å løse noen av oppgavene, og vi er både utsatt og sårbare i mange tilfeller.

Når innbyggerne i Sveio er klar for og ønsker framdrift i arbeidet med å utvikle en sterk og levedyktig storkommune i vår region, er jeg forberedt og motivert for å ta opp igjen arbeidet der vi sist slapp det.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags