Et lite innlegg fra ingenmannsland eller deromkring om vei, eller mangelen på sådan

Av
DEL

LeserbrevJeg er en av de karmøybuene som bor på feil (eller rett?) side av Karmsundet, ikke helt ute i den ødemarken som Spanne ble omtalt som. Men ikke så langt ifra, og for alt jeg vet er det kanskje enda lengre ute – nemlig Kolnes.

Hit flyttet jeg i 2007, da med fagre ord som ny Eikjevei, oppkobling opp mot kommunalt vann og avløp, og fiberkabel – det var noe som var på vei. Vi ble fortalt om nye vakre verden, med ny skole, nye idrettshaller og mere med. Av alt det fagre er det bare Haugaland kraft som har bygget sitt fibernett ut til oss – og det er vi selvsagt glade for. Kanskje vi til og med får besøk av Telenor som prøver å lokke oss over i deres nett – og det med den følgen at nettprisene går rette veien.

At vi skal få ny Eikjevei før jeg går i graven har jeg egentlig gitt opp troen på. Men at politikerne på Karmøy fremdeles jobber for en omkjøringsvei på Åkra forundrer meg mer og mer. Hadde vi datert tiden tilbake til nittenpilogbue med ferge som fremdeles gikk til og fra Skudenes, kunne jeg skjønt det, med mye tungtrafikk og privatbil, men i dag? Skudenes er vel på mange måter blitt det Spanne omtales som, og Åkra, et tettsted med en hovedvei som slynger seg rett gjennom. Hva er det?

Det er ikke få millioner man snakker om her, og her kommer brannfakkelen fra meg. Hvorfor ikke heller omprioritere disse pengene til utbedring av Sundvegen, ny Eikjevei og andre veiprosjekter som skriker etter utbedringer og som hadde kommet lokalsamfunnene på Karmøy til gode uavhengig av hvilken side av broen man bor på – fremfor de få rundt Åkra?

Hvis jeg har forstått prioriteringene riktig mister ikke Karmøy sin pott dersom man ikke bygger omkjøringsvei, og omprioritering har ennå ikke fått verden til å gå under.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags