Fantastisk år for norsk sjømat

Av
DEL

LeserbrevNok en gang settes det eksportrekord innenfor sjømat – dette er helt fantastisk.

Mandag kunne Norges sjømatråd melde om at Norge eksporterte 2,6 millioner tonn sjømat for 94,5 milliarder kroner i 2017. Dette overgår 2016, som også var et rekordår.

Dette er svært gledelig. Sjømatnæringen er viktig for oss med tanke på arbeidsplasser og inntekter. Vi ser nå en økning på 3 prosent fra 2016, noe som innebærer at fiskeri- og havbruksnæringen blir en stadig viktigere del av norsk økonomi.

Norges sjømatråd melder om at det er en vekst i verdi og volum til oversjøiske markeder i Asia og USA, samtidig som eksporten til EU er uforandret fra 2016.

Det er herlig at dette skjer på vår vakt da vi har en fiskeriminister som er fremoverlent og som ser potensialet i norsk sjømatnæring.

Tallene viser også at næringen er representert med dyktige mennesker som sikrer arbeid og sysselsetting som gjør kysten levende. Jeg er derfor glad for at vi har lagt godt til rette politisk for å støtte opp om denne utviklingen.

Jeg registrerer også at laks sto for 68 prosent av den totale eksportverdien i fjor, noe som tilsvarer over 64 millioner. Det er lite som tyder på at etterspørselen kommer til å minke de kommende årene og derfor er det viktig at vi fortsetter å legge til rette for sjømatnæringen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags