Fortsatt behov for ny skole på Vea

VEAVÅGEN SKOLE: Det er ikke plass til alle elevene i skolekretsen, skriver FAU-leder Ingrid Stava.Foto: Terje Størksen

VEAVÅGEN SKOLE: Det er ikke plass til alle elevene i skolekretsen, skriver FAU-leder Ingrid Stava.Foto: Terje Størksen

Av
DEL

LeserbrevVi hører mange fine ord og løfter fra politikerne våre. Karmøy er en veldrevet kommune, og de ulike partiene er heldigvis stort sett enige om retningen fremover, ifølge ordfører Jarle Nilsen har de fleste vedtak vært mer eller mindre enstemmige (sitat fra valgkampduell mellom Ap og H på TVH torsdag 15. august).

Vi i FAU på Veavågen skole tillater oss å minne partiene som utgjorde Karmøy kommunestyre i denne perioden at de i fjor høst vedtok bygging av ny skole på Vea. De erkjente at behovet var prekært, og i vedtaket er det lagt opp til at tomtevalg skal utredes og fastsettes innen 2019, med ferdigstillelse i 2024.

Denne høsten startet 373 elever på Veavågen skole. Det er ikke plass til alle elevene på skolen, så skolen må leie lokaler i kirken som ligger i nærheten av skolen. Skolekjøkkenet blir brukt som ordinært klasserom, så barna våre må ta bussen til Åkra ungdomsskole for å ha mat og helse.

I tillegg må barna i storskolen komme seg opp til Storhallen for å ha gymnastikk, da gymsalen på skolen ikke tilstrekkelig stor.

Det er få tilgjengelige grupperom eller rom til klassedeling, og med store klasser er dette et problem både for elever og lærere.

Uteområdet på skolen er uoversiktlig, med mange mørke kroker og nivåforskjeller. Til enhver tid må det være 14-16 vakter ute i friminuttene for å se til at alle elevene har det bra.

Alle disse argumentene – og flere til – ble lagt frem i fjor, og situasjonen har ikke bedret seg i løpet av det året. Det er tvert om kommet flere elever på skolen, og prognosene tilsier at det ikke er mange år til elevtallet ligger på rundt 400, på en skole som er dimensjonert for langt færre.

Slik vi forstår det, har ikke kommunen kapasitet til å bygge mer enn en skole om gangen. Først ut er den nye skolen i Kopervik, og deretter skal vi i gang med Vea.

Vi stiller oss derfor undrende til Nilsens utsagn om at Åkra skole kan stå ferdig innen utgangen av neste kommunestyreperiode (utsagn fra duellen 15. august). Selv om finansieringen altså kommer på plass tidligere ved å selge gamle Åkra skole, hvordan vil vi klare å håndtere bygging av to skoler samtidig? I og med at situasjonen på Vea regnes som prekær - vi har rett og slett ikke plass til alle elevene i denne skolekretsen - kan det ikke være aktuelt at byggingen av denne blir utsatt til etter 2023!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags