Frp står opp for «oljå»

Av
DEL

LeserbrevFrp i regjering og i styring av Olje- og energidepartementet har gitt ny lisensrekord – 75 nye lisenser i en enkelt utlysning. En aktiv politikk fra regjeringen for å fremme mer leting, utbygging og utvinning i bla. Barentshavet og Norskehavet er nødvendig. Det må til for å skape nye arbeidsplasser og velferd til alle.

Tunge aktører som Statoil melder om optimisme og flere letebrønner i 2018. Den største nedgangen i arbeidsledigheten og den største ventede veksten kommer fra oljenæringen, Johan Castberg-utbyggingen gir alene 47 000 årsverk. En må tilbake til 2013 eller 2014 for å finne lignende optimisme. Oljeeventyret fortsetter, uten tvil. Og det har stor betydning for hele Rogaland.

Frp skal fortsette å stå opp for «oljå», og legge til rette for at det blir mer leting, utbygging og utvinning på norsk sokkel. Vi skal gi de beste mulighetene for at olje- og gassindustrien kan lykkes. Vi sto opp for oljå selv når det så som mørkest ut for olje- og gass industrien, når alle snakket industrien nord og ned, og snakket om hva som er den nye «oljå». I stedet for spurte vi hva vi kunne gjøre for å bedre vilkårene for «oljå».

Lykkes olje- og gassindustrien, så lykkes Norge. Det er et viktig prinsipp for Frp.

Nå skal vi fortsette med stø kurs i regjering. Nye kontrakter til regionen er viktig for å sikre og gi grobunn til rogalandske arbeidsplasser. Ifølge en studie gjort for Norsk Olje og Gass er anslått at det vil bli 22 000 nye ansettelser i olje- og gassindustrien fram mot 2020. Vi krysser fingrene for at lokale hjørnesteinsbedrifter som bla. Aker Solutions i Egersund. Aibel i Haugesund og Rosenberg i Stavanger går gode tider i møte. Med hardt arbeid vil vi se at mange kontrakter blir vunnet av lokale aktører. Det er viktig for regionen.

Rogalands-benken på Stortinget må stå samlet og slåss for gode betingelser for «oljå». Selv om vi har tidenes olje- og energiminister er det viktig at alle partier står sammen og kjemper for Norges viktigste næring. Det tjener ikke Rogaland hvis noen stortingsrepresentanter kjemper mot Rogalands levebrød i miljøpopulismens navn.

Frp vil fortsette å stå på barrikadene for olje- og gassindustrien. Vi skal kjempe for at nye felt lyses ut. Slik at det kan skapes flere arbeidsplasser på norsk sokkel. Vi skal stå opp for «oljå». For arbeidsplasser og for folk flest. 

Kristoffer Sivertsen

Leder Stavanger FrP

Stavanger

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags