Haraldshallen er i elendig forfatning

Av
DEL

LeserbrevDet nærmer seg valg, og vi som har lang fartstid i Haraldshallen (undertegnede har over 40 år), har lenge sett hvilken elendig forfatning hallen er i. Til tider tviler vi nesten på om det er forsvarlige lokaliteter det være seg svømmehall eller idrettshall.

Dere presenterer dere så fint på Facebook med mange kampsaker. Den ene fra Høyre om gratis parkering i sentrum er jo oppkvikkende og nytenkende. Like oppkvikkende og nytenkende er
Arbeiderpartiet som har arbeid til alle som sitt hovedmål, skulle vel bare mangle.

Så til saken. Slik vi har forstått, planlegges det å rive Turnhallen og Haraldshallen for deretter å bygge en hall med to flater. (min 20x40 m )
Norges Håndball Forbund har tall på at to spilleflater (haller) er for lite.
En av byens største foreninger, Haugesund Turnforening, fyller allerede sin hall. IL Rival fyller så å si hele Haraldshallen fra kl. 15–22 hver kveld, samt veldig mange helger.
I tillegg til dette har vår voksende klubb mange timer i gymsal og i Skåredalen Idrettshall.
Haraldsvang skole er en av landets største ungdomsskoler og de skal også benytte den nye hallen.
Det er også flere mindre og like viktige lag og organisasjoner som skal ha sin plass i den nye hallen.

Det er nok av barn og ungdom som er ensomme og som kan finne sin plass i en idrettshall, og ikke minst er utvikling av god folkehelse et stort nasjonalt satsingsområde. Rival er en inkluderende klubb der vi ser at ulike barn og ungdommer trives. Det kan ikke være tvil om at det er både utviklende og forebyggende for barn og ungdom å være med i ett lag eller en forening.

Haugesund har de siste 10 årene hatt jevn økning i folketall. Dette kan kanskje ha bakgrunn i arbeidsplasser, høyskole, hav, natur, overkommelige boligpriser, innvandring, toppidrett og breddeidrett.

Prognoser sier at vi kan passere 48000 i 2031. Skulle prognosene slå an, vil trykket på hallkapasitet bare øke.
Da må ikke våre lokale politikere stikke hodet i sanden slik at kommunen bygger like mange flater som den river. Vi kan ikke risikere at vi om noen få år skal i gang med samme prosess for å få til en utvidelse av idrettsparken. Det er her den personlige signatur kommer inn.

Hvem av dere tør å ha ny storhall (minimum 3 spilleflater) som kampsak?
Klarere dere å gjennomføre det, kan vi alle slå oss på brystet og si at i Haugesund har vi en av landets råeste idrettsparker som kan gi tilbud til enda flere barn og unge.

Husk at dere setter en slags personlig signatur når dere velger å være med i politikken (tror ikke alle skjønner det).

Er det noen av dere som tar ballen?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags