Hva er viktig for deg?

Av
DEL

LeserbrevHeltid gir trygghet. Fast arbeid er fundamentet i en trygg og forutsigbar hverdag. Uten fast jobb har man ingen mulighet til å ta opp lån som i dag er helt avgjørende for å komme seg inn i boligmarkedet.

Derfor vil Arbeiderpartiet fortsette å jobbe for:

• Flere inn i hele faste stillinger.

• Rett til reell og forutsigbar arbeidstid.

Retten til heltid handler om frihet, trygghet og forutsigbarhet i arbeidsliv og fritid. Det handler om å ha ei lønn å leve av, en pensjon å leve med og om du kan få boliglån og gjøre karriere.

Det handler om ordna forhold og trygge jobber. Visste du at Arbeiderpartiet har fått redusert antall deltidsstillinger i Haugesund kommune, og økt antall heltidsstillinger med 50 % innen helsesektoren ?

Eller er pensjon fra første krone viktigere?

Vi vil at alle som er i arbeid skal få opptjening av pensjon fra første krone de tjener og første time de jobber.

Derfor vil Arbeiderpartiet jobbe for:

• Pensjon fra første opptjente krone og første inntjente time.

• Opptjening fra 13 år, som er lik opptjening i folketrygden.

I dag er det over en million arbeidstakere som ikke får opptjent pensjon av hele sin inntekt. Dette rammer særlig unge og kvinner. Kampen for pensjon er også en likestillingskamp. Du kan alltid stole på at Arbeiderpartiet vil stå på arbeidstakernes side for å sikre rettferdige ordninger i arbeidslivet.

Eller er det å bevare søndagen som annerledesdag det aller viktigste?

Det er viktig å kunne ta vare på en dag i uka som er annerledes enn resten av ukedagene.

Der vi kan ha fokus på sosiale aktiviteter med venner og familie. Det er også en viktig dag for dugnad og den organiserte frivilligheten.

Derfor vil Arbeiderpartiet jobbe for:

• Ingen utvidelse av åpningstider for butikker og kjøpesenter.

• At søndager, helligdager og offentlige høytidsdager bevares som fridager

• En dag der de fleste kan ha fri sammen.

Om butikkene har åpent må vaktselskapene bemanne, så må renholdsarbeiderne på jobb, og det må også flere bussjåfører for å kjøre kundene. Så må kanskje barnehagene ha åpent, og transportarbeidere må jobbe. Dette vil utvikle seg til en helt vanlig arbeidsdag. Det handler om hva slags samfunn vi ønsker oss. Det handler om å ha en dag i uka som er annerledes enn alle andre dager. Den dagen du går tur med barn eller barnebarn. Eller den dagen du står på sidelinja når poden spiller fotball, eller den dagen du koser deg på hytta. Det handler om den gode søndagsfølelsen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags