Ingen skam å snu

Avtalen om interkommunalt legevaktsamarbeid må revurderes

Avtalen om interkommunalt legevaktsamarbeid må revurderes Foto:

Av
DEL

LeserbrevInterkommunalt samarbeid er vel og bra, men ikke for enhver pris. I to saker har Karmøy nærmest blitt presset inn i interkommunale samarbeidsavtaler av nabokommunene med Haugesund i spissen. Nå har Haugesund trukket seg ut av de to avtalene. Da må det være mulig også for Karmøy kommune å revurdere sakene, og da tenker vi særlig på legevaktsamarbeidet.

Når den såkalte omkjøringsveien er på plass peker Vea seg ut som en utmerket lokasjon for akutte tjenester som brann, legevakt og ambulansetjeneste. Hvor ambulansetjenesten skal være er opp til Helse Fonna, men her er det så mange synergier å oppnå at det helt sikkert er noe de vil være interessert i å vurdere.

Med en stor legevakt, plassert omtrentlig midt i kommunen og for hele kommunen, kan legevaktsamarbeidet med Haugesund sies opp og bli en legevakt som skal betjene 43000 innbyggere.
Vi vil med dette innlegget utfordre både eget parti og de andre partiene om å ta saken opp til ny vurdering så snart det nye kommunestyret samles.

Inger Elise Kolstø
John Holvik
Listekandidater Karmøy Arbeiderparti

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags