Kampen for kjærligheten

Silje Hjemdal, Fremskrittspartiet, Hordaland.

Silje Hjemdal, Fremskrittspartiet, Hordaland. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevAt man er fri til å elske den man vil er en essensiell verdi i Norge. Når man kan lese at lærere forfekter at Pride er et opprør mot Gud, ser jeg absolutt viktigheten av å fortsette å kjempe denne kampen.

I forkant av «Stordapride», den første Pride-marsjen i Stord, har pastor og lærer på Stord ungdomsskole, Jens Thoresen, uttalt at Pride er å «hytte knyttnevane» mot Gud. Slike reaksjoner mot den frie kjærligheten vitner om en uakseptabel intoleranse.

Det at det finnes slike holdninger i samfunnet viser at det er helt riktig – og viktig – å markere Pride på Stord. Hadde det ikke vært for at jeg er på utenlandsreise, ville jeg med glede deltatt i Stordapride. Jeg håper at det som kan bli en meget flott markering vil samle mange mennesker. Pride er en markering til ære for kjærligheten, og for retten til å elske den man vil. Sammen markerer vi at i Norge skal man kunne være fri til å være seg selv. For det er nettopp det Pride handler om; det handler om å være stolt av den man er – uansett legning.

I fjor ble Norge kåret til et av Europas beste land på LHBT-rettigheter. Det er jeg stolt over. Likevel vet vi at det fortsatt er holdninger i samfunnet som ikke er akseptable. Som en motreaksjon til dette ble Norges første Bygdepride arrangert i Ørsta/Volda i år. Arrangementet mottok nylig Møre og Romsdal fylkeskommunes likestillingspris for 2018 for sitt arrangement. Nå følger andre steder i Volda og Ørstas fotspor. Dette er et viktig skritt i kampen for kjærligheten. 

Retten vi i Norge har til å elske den man vil, er en rett vi ikke må ta for gitt. Flere steder i verden er LHBT-rettigheter under sterkt press, og i mange land er homofili i praksis straffbart. Derfor er det viktig at man verner om disse rettighetene og markerer viktigheten av dem gjennom Pride på Stord. For, vi må ikke glemme: Størst av alt er kjærligheten.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags