Store plakater ved billettluken og inne i garderobene i Haraldshallen forteller at de som vil svømme, skal vaske seg uten klær blant annet for å slippe å bruke så mye klor i vannet.

De fleste bryr seg ikke, det er bare de eldre som gjør det de blir bedt om.

Tidligere - på 1970- og 1980-tallet og utover -  dusjet ingen der med tøyet på. 

Bruk av klor er en side. Den annen side er den stolte nordiske nakenhetskulturen -- vi har ingenting å skjule for hverandre. Latterlig og ettergivende overfor fremmede kulturer eller ukulturer er det derfor at det er satt opp dører i to av dusjene -- fjern dem! 

Den tredje side er hygienen.

Vi er ikke i Midt-Østen. I Norge er det norske regler som gjelder. Hvis man ikke vil følge dem, skal man avvises. Jeg var i svømmehallen i Sønderborg i Syd-Danmark. Der passet vaktene på dette. Der slapp ingen inn i bassenget hvis de ikke hadde vasket seg uten badebukse.

Det er særlig to grupper som nå bryter reglene. Den ene er "proffene" i Svømmeklubben.  De burde jo gå foran med et godt eksempel i stedet for tydelig å gi blaffen i hva alle oppslag sier de skal gjøre. Skammelig.

Den andre "utlendinger" som gjerne vil kombinere besøket med klesvask i dusjen.

Noen av dem går dessverre  rett ut i vannet med underbuksene på, ser jeg. Og de sitter godt innpakket i badstue i de samme bukser. De må jo få det inntrykk at norske bestemmelser bare er en vits da ingen bryr seg. Den norske snillismen  er så grenseløs at ingenting betyr noe - alle kan gjøre hva de vil -- dette svineriet er snart en sak for Helserådet.

Hvis livredderne/badevaktene passet på at reglene ble fulgt, ville dette en tid "gå seg til". Da ville de besøkende forstå at de meterstore påminnelser ikke bare er tøv og tant og halvhjertede forsøk på å holde en viss renslighet-standard.