Nye fylkeskommunale bygg må bli mer miljøvennlige

Av
DEL

LeserbrevVenstre arbeider for at alle bygg skal bli mest mulig miljøvennlige. Denne uka vedtok Venstre og flertallet i fylkestinget at alle fylkeskommunens sine nye og rehabiliterte bygg skal bli skikkelig miljøvennlige. Derfor innfører vi nå nye og strengere miljøkrav til fylket sine bygg.

Målet er å sikre at beste miljøpraksis brukes i planleggingen, prosjekteringen, oppføringen og driften av bygg. Bærekraftige bygg har høyere verdi og kvalitet. Og er selvfølgelig veldig bra for miljøet.

Ofte er det slik at bærekraftige alternativer innebærer liten eller ingen ekstra investeringskostnad for utbyggingsprosjekter. I de tilfeller der det faktisk påløper ekstra kostnader, vil de ofte bli tjent inn igjen gjennom lavere driftskostnader og til slutt føre til besparelser i løpet av byggets levetid. Standarden stiller også krav til materialvalg, avfallshåndtering, vannforbruk, innemiljø mv. Bruk av solenergi inngår ofte for å oppnå såkalt BREEAM-sertifisering.

Det viktigste målet for Venstre er at nye bygg reduserer negativ miljøpåvirkning. Det tar vi ett skritt på veien med å gjøre nå. Venstre arbeider hver dag for å gjøre samfunnet mer miljøvennlig. Et større og sterkere Venstre vil gi oss enda mer gjennomslag etter valget i september.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags