Ønsker Margit Vea egentlig den åpne vaksinedebatten hun etterspør?

Av
DEL

LeserbrevSom en person engasjert i barnekreftsaken er jeg svært bekymret for den voksende vaksinemotstanden som allerede har tatt mange liv i Europa i de senere år, og som WHO har på listen over de største truslene mot den globale folkehelsen. Enn så lenge er vaksinedekningen i Norge god nok, og slik ønsker jeg virkelig at det fortsetter.

For kreftsyke pasienter er meslinger ofte dødelig, og dersom vi skal tilbake til den tiden der vi har jevnlige meslingeutbrudd, vil livene til kreftsyke barn bli langt vanskeligere enn den allerede er. Det å kunne ha en relativt normal hverdag med skolegang, vennebesøk, turer på byen, reise med kollektivtransport etc. betyr utrolig mye for å normalisere den unntakstilstanden ikke bare barna, men også foreldre og søsken lever i til enhver tid.

Margit Veas siste blogginnlegg heter ironisk nok «Vi trenger en åpen vaksinedebatt». I tidligere innlegg og diskusjon på Facebook, hevder at hun bare stiller spørsmål. Denne taktikken har et eget navn, «Just asking questions», og er en måte å forkle kritikk som spørsmål for å unngå å framstå som kritisk. Dessverre er det ingen tvil om hva Veas agenda egentlig består i når hun i diskusjoner ser bort ifra svarene hun får – som hun ikke liker, og argumenterer tilbake med retorikk og argumentasjon hun henter fra vaksinemotstandsmiljøet.

Men det er ikke det verste. Når jeg og andre (blant annet Live Nesse, som med sine to doktorgrader i immunologi er en av Norges mest kunnskapsrike på området), argumenterer på hennes Facebook-side at hun tar feil og saklig og faktabasert tilbakeviser påstandene hennes, reagerer hun med å blokkere oss fra videre deltakelse i debatten. Når man aktivt hindrer meningsmotstand og sletter motargumenter, kan man ikke ha mye tro på kraften i sine egne argumenter.

Så Margit Vea. Vil du egentlig ha denne åpne debatten du etterspør – eller vil du bare hevde din rett til å fremme konspirasjonsteorier og antivaksineargumenter som har blitt tilbakevist gang på gang på gang?

Jeg spør på vegne av en gruppe barn som kjemper sitt livs kamp mot en sykdom som truer med å ta livet av dem. En kamp du dessverre motarbeider med «debatten» og «spørsmålene» dine.

https://www.vg.no/nyheter/meninger/i/b58Goe/en-mors-bekymring-for-meslingsmitte

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags