Pils og kameler

Av
DEL

LeserbrevSkal Venstre inn i en blågrønn regjering, må de få hånd om hjertesakene sine. Ellers blir de overkjørt fra første dag.

Miljø, innvandring og skole er det som opptar Venstre mest. Dermed må partiet få miljøministeren, innvandringsministeren og undervisningsministeren.

Frp vil ikke sparke Sylvi Listhaug til fordel for en Venstre-statsråd. Listhaug er partiets sterkeste kort, og deres største stemmesanker. Da er det miljø og skole som står igjen, og det gjenstår å se om Høyre vil gi begge disse departementene fra seg.

Det er samarbeidet med Frp som blir vanskelig for Venstre. Det er ikke lett å se noe særlig hva de kan bli enige om. Det måtte i så fall være å drikke pils på norske strender og i parker. På det punktet er de to partiene - sammen med Høyre - hjertens enige.

At det kommer til å ligge fullt av tomflasker etter de som har konsumert pilsen, har ikke det såkalte miljøpartiet Venstre noen tanke for.

Heller ikke at barn og dyr, samt voksne kan skjære seg på knust glass.

Hadde ikke daværende samarbeidsparti KrF satt foten ned, ville pils i norske parker og strender vært vedtatt allerede i fjor sommer. KrF ville ikke endre norsk lov om forbud om alkoholdrikking på offentlig sted.

Forhandlingene er ennå ikke sluttført, og derfor er det fortsatt noe usikkert om Venstre går sammen med Høyre og Frp i en mindretallsregjering. Men det ser unektelig ut for at den flaue bris - som også partiet er blitt kalt - går til sengs med fienden.

KrF har klokelig satt seg på gjerdet, og bruker naturlig nok all den makt de kan få som vippeparti.

Venstre derimot ser ut til å være villig til å svelge den ene kamelen etter den andre. Smaken skal visst ikke være så ille, ifølge flere som har spist kamelkjøtt. De forteller at det er veldig mørt, og med litt grønt til får du et godt måltid.

Faren er at det setter seg i halsen. 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags