Til deg som sier vi fortsatt har en lang vei å gå

(venstre) Benedikte Svendsen, AU-medlem i Rogaland Unge Høyre og (høyre) Mahnoor Raja, 1.nestleder i Rogaland Unge Høyre

(venstre) Benedikte Svendsen, AU-medlem i Rogaland Unge Høyre og (høyre) Mahnoor Raja, 1.nestleder i Rogaland Unge Høyre Foto:

Av
DEL

Leserbrev#Metoo-kampanjen har vokst seg til å bli en stor, global bevegelse hvor millioner av kvinner har brukt den velkjente emneknaggen som et kamprop for å avsløre seksuelt misbruk og trakassering i privat og offentlig sektor


En ser likevel at kvinnerettsbevegelsen for mange handler om mye mer enn bare forskjellige emneknaggene på sosiale medier - det handler om varig endring gjennom handling. Dette er bare et av mange eksempler på hvordan vi stadig beveger oss fremover. Kampen for likestilling begynte imidlertid ikke her. Allerede for over 150 år siden startet det som skulle bli en av flere bevegelser, nemlig kampen for kvinners rettigheter deriblant stemmeretten. 


Vi hører stadig vekk at vi fremdeles har en lang vei å gå, men hva med den lange veien og alle kampene vi allerede har tatt? Vi har kjempet for utdannelse, vi har kjempet for stemmeretten, vi har kjempet for frihet - og alle disse seierne er verdt å feire, spesielt i et så progressivt og fremtidsrettet land som Norge! Ikke bare har alle jenter tilgang til gratis utdannelse, men det er en selvfølge at du har stemmerett fra den dagen du fyller 18 år. Dagens generasjon tar gjerne disse tingene for gitt, og glemmer å sette seg ned en stund og rett og slett bare tenke på hvor langt vi virkelig har kommet. I land som Saudi-Arabia har de nettopp lovliggjort noe så enkelt som å tillate kvinner å kjøre bil, en rettighet vi har tatt for gitt i Norge. Vi er heldige som lever i et land hvor våre evner ikke dømmes utfra hvilket kjønn vi har. Under presidentvalget i USA så vi også at Hillary Clinton sin evne til å bli president ble stilt spørsmål til på grunn av hennes kjønn. 


Vi velger å tro at vår statsminister og andre partiledere ikke blir dømt for deres evne til å styre landet basert på deres kjønn. Vi har trossalt i dag ikke bare en kvinnelig statsminister og finansminister, men også historiens første kvinnelige utenriksminister. Fjorårets valg viste også at nesten 40 prosent av representantene som ble innvalgt på Stortinget var kvinner. Vi har mye å være stolte av og ikke nødvendigvis en lang vei å gå slik som flere påstår. 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags