Jeg tenker på 3.november...

Av
DEL

Leserbrev

Åpent brev til alle som har tenkt på Kristelig Folkeparti den siste tiden.

For over en uke siden planla noe av oss fra Haugesund at vi skulle til Stavanger for å foreslå forholdstallsvalg på fylkesårsmøtet. Det ville ikke flertallet og vi ble sittende med skjegget i postkassen. Etter dette har forholdstallsvalg av «røde» og «blå» vært på alles lepper og i alle kanaler i hele landet.

På tross av at jeg er del av den «tapende part» som opplevde at «The winner takes it all» i Rogaland KrF, er jeg klar for å kjempe for god KrF politikk både lokalt og nasjonalt. Såra og vonbroten, ja, men hva betyr det i forhold til de som virkelig trenger poltikk. En radikal og verdiforankret KrF poltikk.

Så lurer jeg på om dere som den senere tiden lot dere begeistre av Knut Arild Hareide tale og tanker vil være med på å gjøre noe med saken? Uansett hva som skjer 2.november da delegatene på Landsmøtet velger side, har alle i den salen et partiprogram å jobbe for. Et partiprogram som vår partileder talte så vel om, og som han har skrevet en god bok om. «Tid for verdier», sier han. Det er faktisk noe alle kan si seg enig i. Men er vi villig til å prioriter sånn? Noen har bekymret seg over at KrF tenker at de er bedre enn andre når vi fokuserer på å skape et varmere og bedre samfunn. Jeg anbefaler å la den diskusjonen ligge og ikke la seg bli så såret, heller gjøre noe med det. Dette handler ikke om Kristelig Folkepartis merkelapp på seg selv og hvor prektig man er, men om den politikk vi ønsker å føre. Det må handling til! Ikke bare vakre ord. Det går heller ikke an å ha fromme ønsker om «norske kristne verdier» uten å gjøre noe med det. Det er forøvrig viktig at disse kristen verdiene ikke er for norske eller for trange. Noen tenker gjerne at de norske kristne verdiene skal brukes til å beskytte oss selv og mure oss inne mot en truende verden. I KrF så handler det om at disse verdiene er universelle og skal bruke til å åpne opp, omfavne og ivareta mennesker på hele kloden. Det handler om å dele og det handler om fellesskap.

Altså, poenget mitt er, blir du med videre for å realisere en radikal og verdiforankret politikk? Som lokallagsleder ser jeg gjerne det. Skulle KrF velge en side du ikke setter pris på så må man huske at vår vedtatte politikk består. Den er ikke til revidering nå. Det er den samme poltikk vår partileder Knut Arild Hareide har fremført med kraft og inspirasjon i flere uker nå. Som har begeistret og skapt debatt. Det er den samme poltikk som underlig nok får folk til å se løsningene på begge sider i norsk politikk. Det er vel sant å si derfor KrF er et sentrumsparti.

Haugesund kristelige folkeparti ønsker å få med seg de som har latt seg begeistre videre på laget. Livet går videre etter KrF har gjort sitt valg, tross alt!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags