Regjeringen må gjennomføre

Av
DEL

LeserbrevNå har rapporten “Klimakur 2030” blitt presentert av Miljødirektoratet. Rapporten er en utredning av tiltak og virkemidler som samlet gir minst 50% kutt i ikke-kvotepliktig sektor i 2030 i forhold til 2005. Regjeringen har tenkt å bruke rapporten som grunnlag for å utarbeide en plan for å oppfylle klimaforpliktelsene våre innen 2030.

Det er bra at regjeringen utreder tiltak, men vi vet allerede om mange tiltak og vi må huske på at Erna har vært statsminister i seks og et halvt år nå. På den tiden har utslippene blitt redusert med omtrent 2 millioner tonn CO2. Hvis vi skal holde klimamålet for 2030 må utslippene være redusert med omtrent 21 millioner tonn mer i løpet av ti år. Og det målet er for 40% kutt, mens vi egentlig burde kutte mye mer innen 2030.

Klimaendringene er her. Derfor kan vi ikke vente med å kutte klimagassutslipp. Hvorfor har ikke regjeringen gjennomført de tiltakene vi allerede visste om, mens de ventet på denne utredningen? De kunne for eksempel ha gitt mer penger for å styrke kollektivtransporten rundt i landet, slik at flere kunne latt bilen stå.

Norske regjeringer har en vane med å sette seg klimamål uten å gjøre nok for å nå dem. Det kan denne regjeringa endre på, nå som de har fått en lang liste med ting de kan gjøre for å kutte utslipp. Det handler bare om å gjennomføre det! Vi har ikke tid til at regjeringen skal sløse bort mer tid. For hvert år vi kutter for lite utslipp, gjør vi det vanskeligere å unngå klimakatastrofe. Derfor må regjeringa begynne å faktisk gjennomføre de tiltakene vi har - nå!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags