Misfornøyd festivalsjef

Av
DEL

LeserbrevFilmfestivalsjef Tonje Hardarson klager over at det kan bli et begrenset antall publikum under årets festival.

Klagen kommer etter at Folkehelseinstituttet krever at det blir to seter mellom hver kinogjenger istedenfor ett sete. Men dette kan helseinstituttet mer om enn festivalsjefen, og avstanden er derfor trolig nødvendig.

Festivalsjefen viser også til forskjellsbehandling, for eksempel uteliv til klokken tre om natten. Og der har hun et poeng. Loven må være lik for alle. Og hvorfor overfylte utesteder blir velsignet av politikerne, er en gåte som mange prøver å løse.

Det er ingen tvil om at filmfestivalsjefen snakker for sin syke mor. Det er menneskelig, og der skiller hun seg ikke fra mange andre. Og med så stor avstand fra sete til sete, vil også Filmfestivalen bli hardt rammet, dersom det ikke blir forandringer.

For det er et faktum at ikke noe arrangement markedsfører Haugesund mer enn Filmfestivalen. Den er viden kjent, og alt av riksmedier kommer til byen.

Men samtidig må man respektere helsemyndighetene, og heller prise seg lykkelig over hvor godt Norge har kommet seg gjennom koronakrisen.

Det er bare å sammenligne med nabo Sverige. Da ser man det.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags