Modig satsing i sentrum

Av
DEL

LeserbrevMens parkeringsplassene ved kjøpesentrene så å si er fulle om dagen, er Haugesund sentrum nesten tom for folk. Derfor må man være modig for å satse der nå.

En av dem som i den senere tid har satset er investor Håkon Høyland Larsen, som i dag eier 16 bygg i sentrum. Om han ser like positivt på situasjonen i dag som for to år siden, vet bare ham.

Men faktum er at sentrum som allerede for flere år siden begynte å tape kunder til kjøpesentrene, taper adskillig mer nå. Høyland Larsen er imidlertid ikke udelt misfornøyd når han blir intervjuet av Haugesunds Avis. Han ser at folk så smått har kommet tilbake, ifølge telleapparatene.

Men han ser også at tingene ikke er normalisert, og at de må snu hver krone. Og selv om han gleder seg over at fallet reduseres, tror han at korona-krisens ettervirkninger vil vare lenge. Det vil ta lang tid før handelen når gamle høyder, tror han.

Og viser med det at han er realistisk. Bare i andre halvdel av mars falt besøket i byens gågate med rundt 70 prosent. Det var det ingen som hadde sett for seg.

Men at Haugesund sentrum mister kunder til kjøpesentrene så man allerede for tre år siden. Derfor må næringslivsfolk som fortsatt sverger til sentrum, ha en god del is i magen.

For når parkeringsplassene på Amanda Storsenter og Oasen nesten er fulle, vil det trolig ikke være julaften eller 17. mai for Haugesund sentrum i år.

Hvis det noen gang blir det igjen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags