FKH-spill over evne

Av
DEL

LeserbrevDet er ingen menneskerett å ha et fotballag i eliteserien. Men etter å ha fulgt innlegg og kommentarer i Haugesunds Avis i det siste, skulle en tro det.

Blant de siste som nærmest kom med et krav om å ha FK Haugesund i den øverste divisjonen, var avisens redaktør. 

Selv om redaktøren er aldri så interessert i klubben, er også jobben hans å sette et kritisk søkelys på en klubb som har spilt over evne - både på og utenfor banen. Og som nå skylder millioner av kroner.

Patriotismen må ikke gå så langt som at den blokkerer for den kritiske journalistikken.

Redaktørens kommentar var trolig musikk i ørene til de FKH-frelste. Men samtidig kan man ikke underslå at dette er en klubb hvor eierne ikke har satt tæring etter næring.

Helt fra du er i barneskolen får du det inn med teskjeer at du ikke skal bruke mer penger enn du har. Det har åpenbart FK Haugesund gjort.

De aller fleste her på berget vil ha et FK Haugesund i eliteserien - trolig koste hva det koste vil.

Og koste vil det. Kanskje klubben også må gjøre plass for et damelag fra Avaldsnes. Blir det en realitet, er ikke det klubbens undergang. Det vil trolig heller virke positivt inn på et mannsdominert miljø.

Det viktigste for FK Haugesund er å få inn millionene de trenger. Og det gjør de, selv om de kanskje må svelge en kamel eller flere. Det vil alltid komme noen og redde stumpene.

Men det er vel ikke Haugesunds Avis sin jobb å være med på en sånn redningsaksjon - i hvert fall ikke verbalt i avisens dyrebare spalter. 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags