Norge ikke et gresstrå bedre

Av
DEL

LeserbrevLars Lagerbäck skulle få Norge til fotball-EM, men det toget er trolig gått. Derfor er det all grunn til å tro at han og spillerne må sitte igjen på perrongen når sluttspillet begynner.

Den suksessen Lagerbäck hadde med Island, har han ikke hatt med Norge. Landslaget er på samme nivå som for 20 år siden, og ikke et gresstrå bedre. 

Dermed sitter ulike fotballeksperter igjen med svarteper, for det var ikke måte på hvordan de hauset opp landslaget da den 70-år gamle svensken kom og skulle redde stumpene etter 20 års tørke.

Men så er det sånn da: For ekspertene er det bare himmel og helvete, det i mellom er lite spennende. 

Et ørlite håp om playoff har Norge likevel. Men da må Sverige slås, etter kampen mot Færøyene. Og det blir svært vanskelig - for ikke å si håpløst - på svenskenes eget gress. 

Sverige har alltid hatt et sterkere landslag enn Norge.

Hvorfor Norge så å si har falt sammen etter tiåret med Drillos, er det flere forklaringer på. Drillo hadde spillere som spilte fast på førsteelleveren i ulike utenlandske toppklubber. I tillegg var det omtrent det samme laget - med få utskiftninger - han rådde over.

Dagens spillere er ikke av samme format, og ingen av dem spiller i de større klubbene. Man går ikke til EM eller VM med en gjeng med middels gode spillere. Det er det bare Island som gjør.

Det startet riktignok bra med laget til Lars Lagerbäck, men det var helst i kamper som det ikke var mer enn prestisje å kjempe for. Når alvoret kom, begynte kollapsene - og de illustreres best i kampene mot Sverige og Romania.

Det hjelper lite å spille bra i 75 minutter når kampene varer i 90. Pluss tillegg.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags