Vi holder fast på Rogfast!

VIKTIG: Rogfast vil korte reisetiden mellom Stavanger og Haugesund/ Bergen med 40 minutter, skriver innsenderne. ILL: Statens vegvesen / Cowi

VIKTIG: Rogfast vil korte reisetiden mellom Stavanger og Haugesund/ Bergen med 40 minutter, skriver innsenderne. ILL: Statens vegvesen / Cowi

DEL

MeningerLa det ikke være tvil: med Høyre, Frp, KrF og Venstre skal Rogfast gjennomføres. Varene skal raskere fram og folk trygt hjem!

Rogfast vil korte ned reise- tiden mellom Stavanger og Haugesund/Bergen med 40 minutter. Det vil gi de reisende en enklere hverdag og bedriftene muligheter for å samarbeide bedre og skape mer. Fylket vårt vil bindes tettere sammen og et større bo- og arbeidsmarked åpnes.

Rogfast er Norges mest samfunnsøkonomiske veiprosjekt. Selvfølgelig skal det realiseres!

Boknafjorden er i dag Norges mest trafikkerte ferjeleie. Hver måned krysser titusenvis av reisende, på vei til jobb, ferie, familie og venner. Det er heller ingen vindstille badedam, men en værhard fjord ved Nordsjøen.

Med jevne mellomrom sørger vinter og uvær for store for- sinkelser og innstillinger. Som eksempel var det bare i januar-mars 2016 hele 32 drifts- avbrudd.

Likevel romantiserer noen om en framtid med fortsatt ferjedrift (og flere forsinkelser). Den røde opposisjonen, med SV, MDG og Rødt i tet, har gjentatte ganger foreslått å avlyse Rogfast.

Da er det verdt å minne om at det verken er en langsiktig eller særlig rimelig løsning. Det vil bety at Rennfast, på grunn av økende trafikkmengde og strengere sikkerhetskrav, må oppgraderes for anslagsvis 10–12 milliarder.

I tillegg kommer kostnader til en stadig dyrere ferjedrift. Og uansett hvor mange og autonome ferjer vi setter inn, vil de slutte å gå hver gang det blåser mer enn stiv kuling.

Er det slik vi vil ha det mellom to av landets mest befolkningstette fylker og vestlands-hovedstedene?

Statens vegvesen og Vegdirektoratet gjør nå en viktig jobb for å gå gjennom prosjektet og få ned kostnadene.

Når arbeidet er kvalitetssikret, er Høyre, Frp, KrF og Venstre klar for å løfte prosjektet tilbake på sporet!

Geir S. Toskedal, stortingsrepresentant (KrF)

Aleksander Stokkebø. stortingsrepresentant (H)

Roy Steffensen, stortingsrepresentant (Frp)

Kjartan Alexander Lunde, fylkesleder i Rogaland Venstre

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags