Pensjonister flest mangler ingenting

De fleste pensjonister mangler ingenting.

De fleste pensjonister mangler ingenting. Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Pensjonistene ble taperne også i årets lønnsoppgjør. Men er det så ille?

I disse korona-tider er det få som har det så bra som de eldre. Pengene kommer regelmessig inn på kontoen hver måned. Den luksusen er det ikke alle som har i dag. Flere hundre tusen står uten arbeid, og vet ikke hva morgendagen vil bringe. Mens tusenvis av pensjonister kan gå og spise middag på kafé flere ganger i uken.

Og ellers gjøre nesten hva de vil.

Man kan selvfølgelig argumentere med at det var de som bygde landet. Men det begynner å bli en klisjé i dagens samfunn. Og er for lengst utdatert. Selvfølgelig fins det unntak, for eksempel de med minstepensjon. Mange av dem sliter med å få endene til å gå opp. Det samme gjør sosialklienter og uføretrygdede.

Men etter at koronaviruset kom til verden kan enhver være glad for å få penger inn på kontoen i det hele tatt. For etter å ha pøst ut mange milliarder i kompensasjon, har det tæret kraftig på oljefondet. Og det må være penger igjen til de kommende generasjoner – for det er ingen tvil om at det kan bli smalhans for mange av dem når de ikke makter å jobbe lenger.

Derfor er det viktig å legge bort kravmentalitet og egoisme. Pensjonister flest har det godt materielt i dag – når man ser bort ifra unntakene.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags