Perfekt match

Sårene som oppsto mellom Maakeberget og Eirik Horneland kan gro, dersom han blir ny hovedtrener i FKH.

Sårene som oppsto mellom Maakeberget og Eirik Horneland kan gro, dersom han blir ny hovedtrener i FKH. Foto:

Av
DEL

LeserbrevSelv om Eirik Horneland mislyktes i Rosenborg, kan det godt hende at han gjør comeback i FKH.

Det utelukker heller ikke navnebror og sportslig leder Eirik Opedal overfor Haugesunds Avis. Samtidig hevder Opedal at det ikke er vondt blod mellom Horneland og FKH. Nettopp det siste vil vise seg dersom han nok en gang overtar etter Jostein Grindhaug.

For selv om klubben tar det profesjonelt, er det på langt nær sikkert at supporterne gjør det samme. Stemningen i Maakeberget var til å se, høre og føle på da eks-treneren dro til Trondheim. For å si det mildt.

Det var sparsomt med gratulasjoner og lykkønskninger. Tvert imot. Men sår som dette kan fort gro. Supporterne ser først og fremst på resultater, og når de kommer, er konflikten med trenere snart en saga blott.

Og for ikke å foregripe trenerspørsmålet for mye, har ikke Jostein Grindhaug sagt opp ennå. Men gjør han det, må han få en ny rolle i FKH. Spørsmålet er om klubben har råd til det.

FKH er på langt nær en av de rikeste klubbene i landet. På grunn av koronakrisen mister klubben inntekter både her og der.

Det er ikke sikkert at alle sponsorene vil bidra med så mye midler som tidligere, og TV-sendinger og statsstøtte dekker ikke inn tapet. Flere i klubben er permitterte, og da er det tvilsomt om det er rom for flere på lønningslisten.

Og 200 tilskuere på hver kamp i overskuelig framtid, gjør ikke situasjonen lettere.

Men at Horneland nok en gang kan gjøre en god figur i FKH, kan ingen tvile på. Rosenborg ble for stor for haugesunderen, noe både eksperter og andre spådde før han dro dit. Derfor er en mindre klubb som FKH midt i blinken for ham.

Spillere på dette nivået passer Horneland som hånd i hanske. Det har han vist før, og kan utmerket vise det igjen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags