Frivillighet - lønna arbeid

Av
DEL

LeserbrevSer i Haugesunds Avis 20. mai 2019 at Haugesund Turistforening og varaordføreren ønsker lønna vaktmester i Djupadalen i halv stilling betalt av Haugesund Kommune.

Jeg er oppvokst i Djupaskar hvor jeg fremdeles bor. Husker godt når Rasmus Andersen var vaktmester og bodde i et hus nær der HIL hytta er nå. Vi brukte Djupadalen mye og vi besøkte han ofte og hørte på hans fortellinger om krigen og Speiderbevegelse. Han var vel det en i dag ville kalle "Vaktmester/Skogvokter". Så det kan kanskje høres litt "bra og kjekt" ut før en har tenkt igjennom saken. Men hva med idrettsklubbene som HIL, Vard, Haugar og Djerv 1919 som har egne hus og anlegg. Skal de nå få betalt fra Haugesund kommune for vaktmester i halv stilling.

Hvor er HA med dette stykket. Ingen motforestillinger. Har en sjekket om varaordføreren er inhabil. Hun har vel vært med i styret for Haugesund Turistforening. Her må en skille mellom folkevalgt og medlem i en forening.

Ser også at Haugesund Frivillighetssentral/Norsk Folkehjelp 23. mai gir beskjed om at på grunn av at Haugesund klommune skal drive "frivillighetsarbeidet" i byen vår legger de ned sin "frivillighetssentral".

Etter min mening må en skille mellom frivillig ulønnet arbeid og ansatte i en forening. Frivillighet er ikke etter min mening en kommunal oppgave., men kommunen bør støtte frivilligheten. Dersom frivillighet blir lønnet av stat/kommune så forsvinne frivilligheten og en blir kommunalt ansatt.

Jeg vil oppfordre alle byens foreninger som idrettslag og andre med egne anlegg om å ta kontakt med varaordføreren for å få til en ordning med betalt vaktmester for sine hus og anlegg slik det blir foreslått for Haugesund Turistforening i Djupadalen.

Det kan ikke være riktig at Haugesund kommune skal drive og lønne det frivillige arbeidet i byen vår.

Vi må ikke havne dit at vi blir en "fattig by" igjen og bruker for mye slik at kommunens økonomi blir svekket. Mange gode formål er bra, men de må være gjennomtenkte og til flest mulig, ikke til noen få.

Til slutt noe som burde være en selvfølge, "frivillighet" er ikke lønna frivillig arbeid.

Jan Bjørn Fiskå

medlem i Djerv 1919 - tidligere formann - tidligere formann i foreningen indre kai

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags