I de siste ukene har det indre liv i KrF blitt rullet ut i media i rikt monn. Hver kveld den siste uken har det vært direktesending fra forskjellige fylkesårsmøter. KrF , minutt for minutt. Dette veivalget som partiet skal ta 2. november kunne blitt eventyrlig oppussing. Det er i stedet blitt en kombinasjon av Farmen og Ex on the Beach. Partilederen og partisekretæren hadde nok ikke ventet en slik omtale som det er blitt. I løpet av en måned må partiet bestemme seg. Det som partilederen har brukt over et år på, skal hans undersåtter avgjøre i løpet av noen uker. Hvorfor kom ikke spørsmålet opp før valget i fjor? Tok han ikke sjansen?

Så viser det seg at det har vært hemmelige møter mellom lederen i Arbeiderpartiet og lederen i KrF i mer enn et år. Så valgnatta 12. september i fjor, når han sto og stammet på TV at Erna Solberg var KrFs statsministerkandidat, var samtalene med Jonas allerede i gang. Så viser det seg at veskebæreren til Knut Arild Hareide, den gang han var leder i KrFU var på bar i Berlin for tre år siden sammen med daværende nestleder i AUF. Hva de drakk og skålte i vet jeg ikke, men det må jo ha gått rett i fletta på den unge KrF-eren.  For nestlederen i AUF skrev på sin Facebook side 28. september i år at der og da startet planleggingen av en regjering hvor Ap og KrF deltok sammen.

Dette har vært en opprivende prosess for Kristelig Folkeparti. Så opprivende at jeg ikke tror på noen samling av partiet etter 2. november 2018 uansett resultat.

Jeg frykter for at landsmøtet på fredag vil være enda mer splittende hvis man går inn for hemmelige avstemninger. Da vil konspirasjonsteoriene i partiet gjøre Trumps twitter-meldinger til barne-TV.

Knut Arild Hareide må trekke seg som leder. Han har verken maktet eller evnet å levere. I løpet av de årene han har ledet partiet har det gått en vei, nedover.  Det siste krumspringet han kom med har splittet et parti som hadde mer enn nok fra før å stelle med.

Det som kan være en ørliten redningsplanke nå er : Knut må ut. Veiet og funnet for lett.