Grønt parti med grønne tanker

Av
DEL

LeserbrevMiljøpartiet De Grønne (MDG) irriterer mange, men man skal være forsiktig med å undervurdere dem. Partiet er kommet for å bli.

I tillegg til et friskt og freidig program, er det også det partiet som har flest unge velgere. Og det er ungdommen som skal bygge Norge videre. Derfor blir det interessant å følge dem, selv om man ikke er enig i alt de står for.

Og MDG er et parti med flere gode poenger, ikke minst det at folk sløser med dyrebare ressurser. Og frykten for at partiet vil ta Norge tilbake til steinalderen, er ubegrunnet. Til det er partiet for lite.

Det kommer heller ikke til å stanse mer oljeutvinning. Oljen er altfor viktig for velferden, og et hvert forsøk på det vil fort bli stanset av de større partiene.

Likevel er det all grunn til å ønske nye tanker velkommen. Og dem er det som regel ungdommen som kommer med. De etablerte har en tendens til å tenke for likt, og det er mye av grunnen til at flere av dem opplevde tilbakegang i kommunevalget.

Spørsmålet er om Miljøpartiet De Grønne klarer å holde på sin egenart. Faren er at det ved neste korsvei er blitt lik de andre.

Som flere andre partier har blitt.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags