Smuler til pensjonistene

Av
DEL

LeserbrevPolitikerne lover både det ene og det andre, men det er få som vil love pensjonistene noe.

I Haugesund har Pensjonistpartiet hatt to representanter i bystyret denne perioden. Da sier det seg selv at det er vanskelig å få gjennomslag for alt de har på programmet.

Det er rundt 950.000 pensjonister i Norge i dag. Og det blir stadig flere. Men pensjonister er ikke en ensartet gruppe. Noen er friske og spreke, og har et langt liv. Gjennomsnittsalderen er over 80 år. Dermed er det mange som lever til de nærmer seg hundre.

Men det er flere forskjeller på pensjonister. Noen har en relativt god pensjon, mens mange minstepensjonister sliter. Og selv om de har fått litt mer de siste årene, er det langt igjen. 15.000–16.000 i måneden er lite sammenlignet med de fleste lønnsmottakere. Kjøpekraften står på ingen måte i stil med prisstigningen.

Det er mange som etterlyser et stort og slagkraftig pensjonistparti, noe som ikke er det minste rart når det er så mange som mottar pensjon. Det går an å skylde på svak markedsføring fra ledelsen sin side, men hovedgrunnen er nok at de aller fleste for lengst har funnet sitt parti.

Derfor er det også mange som mener at pensjonister får som fortjent, ettersom det ikke er dem politikerne har mest omsorg for.

Et klart bevis på det er alle pensjonistene som en god stund måtte bo på dobbeltrom i Haugesund.

Selv om den tiden ser ut til å være forbi, kan man på ingen måte være sikker på at den ikke kommer igjen.

Det var dagens pensjonister som bygde landet–og Haugesund med. Og som derfor har fortjent noe mer enn smuler fra de rikes bord.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags