Populært lesestoff

Selv om avisen også vil ha nye lesere, er det minst like viktig å holde på de gamle. Og de leser papiravisen.

Selv om avisen også vil ha nye lesere, er det minst like viktig å holde på de gamle. Og de leser papiravisen. Foto:

Av
DEL

LeserbrevHaugesunds Avis har utvidet debattsidene i papiravisen, og det gjør den mer interessant å lese.

Leserinnlegg er populært lesestoff, og det er mange som bidrar med dem. Men ofte stopper flere av dem på avisens nettsider, og der blir de trolig mindre lest. For det er rart med det det - gammel vane er ikke alltid like lett å vende.

Hovedtyngden av avisleserne er godt voksne folk, og de liker å holde en papiravis i hånden. Lesere som får innleggene sine trykt i papiravisen er også de som får mest respons på gata og andre steder.

Man kan forstå at papiravisen er blitt tynnere etter at korona-viruset erobret verden. Det viser sidetallet. Men to siders kronikker i en avis som kjører med et snitt på 32 sider fire dager i uken, gir ubalanse. Kronikkene er ofte for spesielt interesserte, og dermed for smale for folk flest.

Og sånn har det vært i lengre tid, også før korona-viruset kom.

Og man må heller ikke glemme at med korona-krisen ble det langt færre annonser, som er avisenes hovedinntekt. Avisene har heller ikke på noen måte blitt kompensert for dette tapet.

At utvidelsen av leserinnlegg er nå i sommerferien, overrasker ikke. Det er færre folk i redaksjonen i forhold til andre tider på året. Korona-krisen har i tillegg ført til det er mindre å skrive om.

For eksempel har det ene arrangementet etter det andre blitt avlyst. Fotballen har nettopp startet igjen, men det er også nesten det eneste man kan få med seg. Og det må man se på TV.

De andre arrangementene går for et meste som strømmetjenester, og de tjenestene er det ikke alle som får til.

Dessuten er strømmetjenester på langt nær så gøy som å være fysisk til stede.

Dette kan ikke avisen hjelpe for. Men å fortsette med flere leserinnlegg i papiravisen er ikke noe problem. Og selv om avisen også vil ha nye lesere, er det minst like viktig å holde på de gamle.

Det er også papirleserne som betaler mest for abonnementet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags