Respektløst mot Vard

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Man trenger ikke å være Vard-patriot for å være enig i at å nekte laget å spille resten av sesongen på Haugesund stadion, er direkte respektløst.

Vard er den eneste klubben som har et A-lag som en og annen gangen kan matche FKH. Det har de så til de grader vist denne sesongen. Djerv 1919 for eksempel holdt sånn noenlunde følge med dem en tid, men falt så av lasset. Vard derimot er for alvor med i kampen om opprykk til 1. divisjon. Det må ikke kommunen sette kjepper i hjulet for.

Dessuten er Vard byens eldste klubb, og har gledet både sine supportere og andre siden den ble stiftet i 1916. Å nekte en så tradisjonsklubb videre spill på Haugesund stadion, vil være uhørt. I verste – eller beste fall – spørs hvordan man ser det – kan Vard komme til å spille i samme divisjon som FKH neste sesong – selv om det er lite sannsynlig.

FKH kommer til å spille i eliten også neste år, selv om laget på ingen måte overbeviser for tiden. Og dersom Vard rykker opp, vil det bare være en divisjon mellom lagene. Og ingen vet hvem som blir det mest dominerende laget de neste årene. Vard tar stadig innpå FKH.

Og selv om det skulle stemme at Haugesund kommune må ut med 1 million kroner mer på grunn av slitasje på gressmatten, er det verdt det. For å sende Vard til Karmøy for å spille hjemmekamper hører ingen plass hjemme. Og enda verre er det hvis de må spille på Djervbanen.

Det vil være en fornærmelse mot byens eldste klubb.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken